Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Romania, pretul la legume si fructe este mai mare decat in tari europene mult mai dezvoltate


In Romania, pretul la legume si fructe este mai mare decat in tari europene mult mai dezvoltate, ca Italia, Germania, Belgia sau chiar si Luxemburg. Desi anotimpul cald se apropie cu pasi repezi si verdeturile ar trebui sa se ieftineasca, legumele si salatele sunt mai scumpe chiar si decat carnea. Specialistii din domeniu spun ca nu exista o explicatie obiectiva in formarea preturilor, comerciantii practicand adaosuri comerciale colosale, avand in vedere ca primavara, de regula, vanzarile pe acest segment cresc. Astfel, legumele din supermarketuri si piete se vand la un pret cu aproximativ 50-60% mai mare fata de pretul real.
„Preturile au luat-o razna din cauza importurilor masive, a deprecierii leului si a lipsei produselor autohtone. Nimeni nu mai calculeaza acum pretul la legume sau fructe, nici producatorii romani, nici importatorii. Toata lumea cere cat mai mult, pentru ca oricum nu se fac controale pentru a stopa evaziunea fiscala din domeniu. Preturile din piata sunt cu 50-60% mai mari decat ar trebui sa fie in mod normal.

Astfel, o salata care se vinde cu 5 lei nu ar trebui sa coste mai mult de 2 - 2,5 lei. Chiar si la acest pret, vanzatorii ar avea un adaos comercial de peste 25%. Rosiile, care acum se vand cu 9 lei, nu ar trebui sa fie mai mult de 5 lei, iar castravetii, in loc de 7 lei, ar trebui sa coste 4 lei. De asemenea, pretul real al ardeiului, chiar si din import, nu este de 10 lei/kg, ci de 6-7 lei. In loc de aceste adaosuri colosale, chiar si de 60%, ar fi de bun-simt un plus de maximum 15-20%”, ne-a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA). Preturile sunt facute de intermediari, si nu pe baza unui calcul obiectiv, sustine si Stefan Nicolae, presedintele sindicatelor din agricultura si alimentatie – Agrostar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton