Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In urma descentralizarii, baronii locali vor pune mana pe mai mult de 67% din patrimoniul Agriculturii


Ministerul Agriculturii va pierde 67% din patrimoniu de la 1 ianuarie 2010, data la care acesta va trece in subordinea presedintilor Consiliilor Judetene. Potrivit unei Note privind descentralizarea si reorganizarea administratiei agricole, obtinuta de ziarul Gardianul, din prima zi a anului viitor, Directiile judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) se vor descentraliza prin transferul competentelor administrative si financiare catre Consiliile Judetene. „Interesul descentralizarii se învârte tocmai în jurul terenurilor, cladirilor si laboratoarelor specializate, în valoare de sute de milioane de euro. Numai asa se pot cumpara baronii locali pentru alegerile din toamna, prin descentralizare. O data ajunse pe mâna lor, toate pamânturile vor fi vândute în maximum doi ani, la un pret de nimic”, ne-au declarat surse oficiale.


In vederea reorganizarii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Nota, care a ajuns ieri în Guvern, precizeaza ca „transferul implica si resursele umane, financiare si patrimoniale din urmatoarele unitati: Oficiile judetene de Studii Pedologice si Agrochimice si Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, care vor trece în subordinea DADR, si Oficiile judetene de renta viagera, Unitatile judetene Fitosanitare si Oficiile judetene pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie, care vor fi trecute în cadrul DADR”.

Termenul propus pentru descentralizare este de 120 de zile începând cu anul agricol 2009-2010. „Descentralizarea va duce la o pierdere totala a controlului pe care statul îl are în ce priveste gestiunea domeniului public, prin farâmitarea acestuia într-un numar mare de coordonatori de credite, greu controlabili, usor influentabili în luarea unor decizii privind înstrainarea acestora. Ministerul Agriculturii va trebui sa-i plateasca pe «baronii locali» pentru ca laboratoarele teritoriale, organizate si administrate pâna în prezent de minister, sa îi presteze servicii de certificare a calitatii produselor agricole. MADR nu va avea niciodata certitudinea ca i se va presta serviciul si nici garantia calitatii serviciilor”, ne-au explicat sursele citate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016