Incalzirea globala, mai reala ca nicicand. Luna noiembrie, cea mai calda din istorie
Publicat la data de 07 Dec. 2020 in:
Stiri Fermierii si partile interesate de agricultura trebuie sa fie extrem de atente la schimbarile climatice. Luna noiembrie 2020 a fost cea mai calda luna noiembrie din istorie.
Potrivit serviciului european de monitorizare a schimbarilor climatice Copernicus, luna noiembrie 2020 a fost cea mai calda luna noiembrie inregistrata vreodata. Serviciul, totodata, evoca posibilitatea ca 2020 sa detroneze 2016 de pe primul loc in clasamentul celor mai calzi ani inregistrati vreodata in epoca moderna, informeaza luni AFP.
Perioada de 12 luni cuprinsa intre decembrie 2019 si noiembrie 2020 a avut o temperatura medie cu 1,28 grade Celsius peste temperaturile medii din era preindustriala, a explicat Copernicus in bilantul sau climatic lunar publicat luni. In contextul in care ultimii cinci ani au fost deja cei mai calzi inregistrati vreodata, cifra anuntata apropie periculos de mult planeta Terra de plafonul fixat prin Acordul pentru clima de la Paris.
Acest pact, semnat in 2015 de circa 200 de state care s-au angajat sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera, vizeaza limitarea cresterii temperaturii globale cu cel mult 1,5 grade Celsius - sau in cel mai rau caz cu cel mult 2 grade Celsius - in raport cu era preindustriala pentru a limita impactul devastator al furtunilor, secetelor si valurilor de canicula.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In conditiile in care planeta noastra s-a incalzit deja cu peste 1 grad Celsius, temperatura sa medie creste in continuare, in medie, cu 0,2 grade Celsius per deceniu de la sfarsitul anilor 1970, au dezvaluit administratorii programului Copernicus in bilantul lor climatic lunar.
In ceea ce priveste luna noiembrie, la nivel global, temperatura a depasit semnificativ (cu 0,13 grade Celsius) recordul precedent detinut la egalitate de lunile noiembrie 2016 si noiembrie 2019, situandu-se cu 0,77 grade Celsius peste media temperaturilor inregistrate in lunile noiembrie in perioada 1981-2010.
"Aceste recorduri (de temperatura) sunt in concordanta cu tendinta pe termen lung de incalzire globala", a declarat Carlo Buontempo, directorul serviciului european de monitorizare a schimbarilor climatice Copernicus, facand apel la liderii politici sa "vada aceste recorduri drept semnale de alarma si sa caute cele mai bune modalitati de a respecta angajamentele Acordului de la Paris".
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.