Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incalzirea globala, mai reala ca nicicand. Luna noiembrie, cea mai calda din istorie

incalzirea-globala-mai-reala-ca-nicicand-luna-noiembrie-cea-mai-calda-din-istorie

Fermierii si partile interesate de agricultura trebuie sa fie extrem de atente la schimbarile climatice. Luna noiembrie 2020 a fost cea mai calda luna noiembrie din istorie.


Potrivit serviciului european de monitorizare a schimbarilor climatice Copernicus, luna noiembrie 2020 a fost cea mai calda luna noiembrie inregistrata vreodata. Serviciul, totodata, evoca posibilitatea ca 2020 sa detroneze 2016 de pe primul loc in clasamentul celor mai calzi ani inregistrati vreodata in epoca moderna, informeaza luni AFP.
 
Perioada de 12 luni cuprinsa intre decembrie 2019 si noiembrie 2020 a avut o temperatura medie cu 1,28 grade Celsius peste temperaturile medii din era preindustriala, a explicat Copernicus in bilantul sau climatic lunar publicat luni. In contextul in care ultimii cinci ani au fost deja cei mai calzi inregistrati vreodata, cifra anuntata apropie periculos de mult planeta Terra de plafonul fixat prin Acordul pentru clima de la Paris.
 
Acest pact, semnat in 2015 de circa 200 de state care s-au angajat sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera, vizeaza limitarea cresterii temperaturii globale cu cel mult 1,5 grade Celsius - sau in cel mai rau caz cu cel mult 2 grade Celsius - in raport cu era preindustriala pentru a limita impactul devastator al furtunilor, secetelor si valurilor de canicula.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
In conditiile in care planeta noastra s-a incalzit deja cu peste 1 grad Celsius, temperatura sa medie creste in continuare, in medie, cu 0,2 grade Celsius per deceniu de la sfarsitul anilor 1970, au dezvaluit administratorii programului Copernicus in bilantul lor climatic lunar.
 
In ceea ce priveste luna noiembrie, la nivel global, temperatura a depasit semnificativ (cu 0,13 grade Celsius) recordul precedent detinut la egalitate de lunile noiembrie 2016 si noiembrie 2019, situandu-se cu 0,77 grade Celsius peste media temperaturilor inregistrate in lunile noiembrie in perioada 1981-2010.
 
"Aceste recorduri (de temperatura) sunt in concordanta cu tendinta pe termen lung de incalzire globala", a declarat Carlo Buontempo, directorul serviciului european de monitorizare a schimbarilor climatice Copernicus, facand apel la liderii politici sa "vada aceste recorduri drept semnale de alarma si sa caute cele mai bune modalitati de a respecta angajamentele Acordului de la Paris".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016