Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu 1 aprilie se depun declaratiile anuale privind cotele de lapte. APIA anunta penalizari de pana la 100.000 de euro pentru cumparatorii de lapte
Operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe trebuie sa depuna, incepand de astazi, 01 aprilie 2014, declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile directe, efectuate in anul de cota 2013/2014, informeaza APIA.
Pentru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai.
Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01 % din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100 000 EUR.
Pentru cumparatorii care nu depun declaratia anuala, APIA retrage autorizarea sau solicita plata unei sume proportionale cu cantitatea de lapte estimata pe baza cotelor inregistrate la acestia. Suma rezulta din inmultirea cantitatii de lapte in cauza cu valoarea taxei pe excedent ( 27.83 euro/100 kg lapte).
Pe baza declaratiilor anuale, APIA-DMP calculeaza daca Romania depaseste cota nationala. In cazul in care cota nationala este depasita, Romania va plati o taxa de depasire a cotei nationale catre Comisia Europeana.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Potrivit agentiei statului, taxa - care este stabilita la 27,83 euro pentru fiecare 100 de kg lapte vandut in plus - va fi repartizata tuturor producatorilor care au contribuit la depasirea cotei nationale prin comercializarea in exces fata de cotele lor individuale.
Cumparatorul care a colectat sume in avans de la producatori trebuie sa ramburseze acestora excedentul, in cazul nedepasirii cotei nationale.
In fiecare an, inainte de 1 octombrie a anului calendaristic, cumparatorul si, in cazul vanzarilor directe, producatorul care trebuie sa achite taxa platesc sumele datorate in contul corespunzator de venituri al bugetului de stat, gestionat de M.A.D.R. si deschis pe numele A.P.I.A.
Daca nu se respecta termenul de plata stabilit, sumele datorate sunt supuse anual dobanzilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi