Publicat in: Stiri
Incepand cu 1 aprilie se depun declaratiile anuale privind cotele de lapte. APIA anunta penalizari de pana la 100.000 de euro pentru cumparatorii de lapte
Operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe trebuie sa depuna, incepand de astazi, 01 aprilie 2014, declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile directe, efectuate in anul de cota 2013/2014, informeaza APIA.
Pentru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01 % din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100 000 EUR.  

Pentru cumparatorii care nu depun declaratia anuala, APIA retrage autorizarea sau solicita plata unei sume proportionale cu cantitatea de lapte estimata pe baza cotelor inregistrate la acestia. Suma rezulta din inmultirea cantitatii de lapte in cauza cu valoarea taxei pe excedent ( 27.83 euro/100 kg lapte).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe baza declaratiilor anuale, APIA-DMP calculeaza daca Romania depaseste cota nationala. In cazul in care cota nationala este depasita, Romania va plati o taxa de depasire a cotei nationale catre Comisia Europeana.

Potrivit agentiei statului, taxa - care este stabilita la 27,83 euro pentru fiecare 100 de kg lapte vandut in plus -  va fi repartizata tuturor producatorilor care au contribuit la depasirea cotei nationale prin comercializarea in exces fata de cotele lor individuale.

Cumparatorul care a colectat sume in avans de la producatori trebuie sa ramburseze acestora excedentul, in cazul nedepasirii cotei nationale.

In fiecare an, inainte de 1 octombrie a anului calendaristic, cumparatorul si, in cazul vanzarilor directe, producatorul care trebuie sa achite taxa platesc sumele datorate in contul corespunzator de venituri al bugetului de stat, gestionat de M.A.D.R. si deschis pe numele A.P.I.A.

Daca nu se respecta termenul de plata stabilit, sumele datorate sunt supuse anual dobanzilor. 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton