Dacă Ministerul Finanţelor nu va debloca rapid cinci milioane de euro pentru plata subvenţiilor restante, România riscă să devină dependentă total de importurile de zahăr. Ultimele patru fabrici de zahăr funcţionale din România riscă să-şi închidă porţile dacă Ministerul Finanţelor nu va găsi rapid o soluţie pentru plata subvenţiilor către cei 2.000 de cultivatori de sfeclă de zahăr, în valoare totală de 20 milioane de lei (aproape cinci milioane de euro).
"În două săptămâni trebuie să înceapă cultivarea şi nu avem bani pentru a face acest lucru. Dacă nu vor avea materie primă, se vor închide şi cele patru fabrici, de la Oradea, Luduş, Bod şi Roman, care asigură 20% din necesarul de zahăr al României", a declarat ieri preşedintele Federaţiei Cultivatorilor de sfeclă de zahăr din România, Ioan Gherman.
gandulfinanciar rss
PROTESTE Închiderea ultimelor patru fabrici autohtone, bucuria importatorilor
Zahărul s-ar putea scumpi cu 20%
de Adrian BĂRBULESCU | ieri, 18:41
* foto(1)
Zahărul s-ar putea scumpi cu 20%
Dacă Ministerul Finanţelor nu va debloca rapid cinci milioane de euro pentru plata subvenţiilor restante, România riscă să devină dependentă total de importurile de zahăr
Ultimele patru fabrici de zahăr funcţionale din România riscă să-şi închidă porţile dacă Ministerul Finanţelor nu va găsi rapid o soluţie pentru plata subvenţiilor către cei 2.000 de cultivatori de sfeclă de zahăr, în valoare totală de 20 milioane de lei (aproape cinci milioane de euro).
"În două săptămâni trebuie să înceapă cultivarea şi nu avem bani pentru a face acest lucru. Dacă nu vor avea materie primă, se vor închide şi cele patru fabrici, de la Oradea, Luduş, Bod şi Roman, care asigură 20% din necesarul de zahăr al României", a declarat ieri preşedintele Federaţiei Cultivatorilor de sfeclă de zahăr din România, Ioan Gherman.
Necesarul anual de consum este de 560.000 de tone, însă România nu a primit decât o cotă de 104.660 de tone. Până în luna octombrie a anului trecut, a mai existat o cotă de 329.000 de tone de zahăr brut pe care fabricile româneşti puteau să-l cumpere din import şi să-l proceseze, pentru vânzarea pe piaţa internă.
Citeste mai mult in Romania Libera.
"În două săptămâni trebuie să înceapă cultivarea şi nu avem bani pentru a face acest lucru. Dacă nu vor avea materie primă, se vor închide şi cele patru fabrici, de la Oradea, Luduş, Bod şi Roman, care asigură 20% din necesarul de zahăr al României", a declarat ieri preşedintele Federaţiei Cultivatorilor de sfeclă de zahăr din România, Ioan Gherman.
gandulfinanciar rss
PROTESTE Închiderea ultimelor patru fabrici autohtone, bucuria importatorilor
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Zahărul s-ar putea scumpi cu 20%
de Adrian BĂRBULESCU | ieri, 18:41
* foto(1)
Zahărul s-ar putea scumpi cu 20%
Dacă Ministerul Finanţelor nu va debloca rapid cinci milioane de euro pentru plata subvenţiilor restante, România riscă să devină dependentă total de importurile de zahăr
Ultimele patru fabrici de zahăr funcţionale din România riscă să-şi închidă porţile dacă Ministerul Finanţelor nu va găsi rapid o soluţie pentru plata subvenţiilor către cei 2.000 de cultivatori de sfeclă de zahăr, în valoare totală de 20 milioane de lei (aproape cinci milioane de euro).
"În două săptămâni trebuie să înceapă cultivarea şi nu avem bani pentru a face acest lucru. Dacă nu vor avea materie primă, se vor închide şi cele patru fabrici, de la Oradea, Luduş, Bod şi Roman, care asigură 20% din necesarul de zahăr al României", a declarat ieri preşedintele Federaţiei Cultivatorilor de sfeclă de zahăr din România, Ioan Gherman.
Necesarul anual de consum este de 560.000 de tone, însă România nu a primit decât o cotă de 104.660 de tone. Până în luna octombrie a anului trecut, a mai existat o cotă de 329.000 de tone de zahăr brut pe care fabricile româneşti puteau să-l cumpere din import şi să-l proceseze, pentru vânzarea pe piaţa internă.
Citeste mai mult in Romania Libera.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News