Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria alimentara isi reduce ritmul de crestere in 2009


Industria alimentara si a bauturilor isi va incetini in 2009 ritmul de crestere consemnat in ultimii ani, impulsionat de sectoare precum cel al berii, lactatelor, preparatelor din carne sau bauturilor racoritoare necarbonatate. In acest an, nu este exclus insa sa aiba loc unele tranzactii, iar companii romanesti sa intre in portofoliul unor firme straine. Am putea asista si la o ofensiva a companiilor locale de top care se orienteaza cu interes spre anumite zone ale tarii sau chiar spre destinatii externe.

Marile provocari ale anului 2009 vor fi criza financiara, care ar putea avea ca efecte reducerea consumului, intarirea concurentei pe piata locala odata cu intrarea tot mai multor jucatori straini, schimbari de pozitii in top jucatori, si chiar scumpirea materiilor prime.


Unul dintre sectoarele cele mai dinamice in ultimii ani, cu jucatori romani in primele pozitii, este industria carnii. Dupa cresterile de peste 10% din ultimii ani, acest sector va intra intr-un proces de stagnare, iar profiturile se vor reduce drastic, potrivit datelor din piata. Cei mai importanti competitori sunt businessurile dezvoltate de oameni de afaceri autohtoni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Este foarte probabil ca acestia sa fie preluati de firme straine, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri. Industria romaneasca de procesare ramane si in 2009 dependenta de importuri, iar deprecierea leului in raport cu euro ar putea avea ca efect majorarea preturilor la produsele din carne. Un alt domeniu interesant, care a atras companii mari pe piata interna, cu rate mari de profit, este cel al lactatelor.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016