Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria îngrășămintelor chimice: Azomureș și-a bugetat, anul acesta, un profit de 77,09 milioane lei

Tags: azomures

Producătorul de îngrăşăminte chimice Azomureş (AZO) din Târgu-Mureş şi-a bugetat pentru acest an un profit de 77,09 milioane lei, de 8,1 ori peste câştigul din 2009, şi investiţii de 37,78 milioane lei. Anul trecut, combinatul a obţinut un profit de 9,47 milioane lei şi a realizat investiţii de 2,76 milioane lei, reprezentând 8,6% din nivelul estimat, de 32,05 milioane lei.
Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat luni de acţionarii Azomureş, veniturile totale ale companiei ar putea să crească cu 16,2%, de la 792,38 milioane lei la 921,33 milioane lei, în timp ce pentru cheltuielile totale este prevăzut un avans de 5,9%, la 829,54 milioane lei.

Din activitatea de exploatare, compania estimează că va obţine un profit de 91,6 milioane lei, de 5,7 ori peste valoarea înregistrată pentru 2009, de 16,07 milioane lei.

Din plafonul de investiţii din acest an, de 37,78 milioane lei, câte 10 milioane de lei sunt destinaţi modernizării instalaţiilor uree şi amoniac, iar cinci milioane lei vor fi utilizaţi pentru modernizarea sistemului energetic - secţia Termoenergetică.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Azomureş şi-a planificat pentru perioada 2011 - 2015 investiţii de 189,8 milioane lei, cele mai mari fonduri fiind planificate tot pentru aceleaşi instalaţii menţionate mai sus. Astfel, sistemul energetic - secţia Termoenergetică va beneficia de investiţii de 100 milioane lei, instalaţia de amoniac are prevăzute fonduri de 38 milioane lei, iar pentru instalaţia de uree este bugetată suma de 15 milioane lei.

Azomureș este controlat de investitori turci, prin intermediul firmelor Eurofert Investments şi Azomureş Holdings LLC, ambele înregistrate în SUA. Cele două societăţi deţin împreună 75% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi Fondul Proprietatea, cu 7,69% din titluri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016