Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatia de Severin: Adunarea generală a Asociaţiei producătorilor agricoli


Joi, la Şimian a avut loc Adunarea producătorilor agricoli din judeţul Mehedinţi. La eveniment, au participat aproximativ 40 de invitaţi, iar în calitate de oaspete de onoare, în judeţul Mehedinţi a venit şi preşedintele Asociaţiei producătorilor agricoli din România. Scopul întâlnirii a fost prezentarea unui bilanţ de activitate a organizaţiei şi schimbarea denumirii acesteia.
Aproximativ 40 de agricultori au participat la Adunarea generală a pro­ducătorilor agricoli din ju­deţul Mehedinţi. Această or­ganizaţie a fost înfiinţată cu aproximativ nouă ani în urmă şi s-a numit, până, în prezent, Asociaţia cultivatorilor de cereale şi plante tehnice. La nivelul judeţului Mehedinţi, asociaţia şi-a început activi­tatea cu cinci membri fon­datori, iar în prezent, orga­nizaţia numără aproximativ 30 de membri.

Greutăţile producătorilor agricoli

Adunarea Generală a avut ca scop şi prezentarea unui raport de activitate, dar şi un program despre ceea ce se doreşte a se realiza în timpul apropiat. Producătorii agricoli, au destul de multe greutăţi, în special legate de birocraţia din România, dar şi de lipsa de interes pentru sectorul agricol, lipsă manifestată nu de către guvernanţi, ci de către in­vestitorii străini care nu se arată dispuşi de a dezvolta afaceri care să se bazeze pe agricultură. „Producătorii agri­coli au foarte mari greutăţi în ceea ce priveşte lipsa mij­loacelor financiare, dar şi sistemul defectuos al irigaţiilor. Se apropie perioada caniculară şi acest aspect ne va da mari bătăi de cap, mai ales dacă vorbim despre sectorul privat, acolo unde agricultorul in­vesteşte nu doar pentru a trăi de pe o zi pe alta, ci pentru a scoate un profit din munca lui. De asemenea, o problemă delicată o reprezintă şi po­sibilităţile de obţinere ale unor venituri din fondurile euro­pene. De exemplu, zilele trecute, ne-am confruntat cu un caz în care un tânăr in­vestitor nu poate ridica 200.000 de euro, care sunt fonduri de la Uniunea Euro­peană, din cauza unui aviz eliberat de către un ONG. Fermierul a făcut un proiect de investiţii în ceea ce priveşte înfiinţarea unei cooperative agricole de creşterea intensă a porcinelor, iar organizaţia cu pricina, nu îi eliberează acest aviz pe motiv că aprobarea acestui proiect ar putea dăuna raţelor sălbatice”, a adăugat Ştefan Tîrîşescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Informatia de Severin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016