Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatia Zilei: 11.000 de fermieri din Satu Mare trebuie să îşi facă rost de adeverinţe de proprietar


De aproape doi ani, la nivel naţional au început pregătirile şi s-au făcut o serie de lucrări preliminare în scopul realizării registrelor agricole în format pe hârtie, dar şi în format electronic. Demersul urmăreşte asigurarea evidenţei unitare cu privire la categoriile de folosinţă a terenurilor, a mijloacelor de producţie agricole şi a efectivelor de animale. Registrele se întocmesc pe unităţi administrativ-teritoriale şi pe localităţi componente ale acestora.
Registrul agricol va mai conţine date privind persoanele fizice şi juridice care deţin teren agricol în proprietate sau în arendă, animale ş.a. Fiecare proprietate situată în intravilanul localităţilor se va identifica, potrivit nomenclaturii stradale, prin adresa acesteia individualizată, prin denumirea proprie a străzii şi a numărului poştal atribuit. Fiecare proprietate situată în extravilanul localităţilor se identifică prin denumirea parcelei, numărul topografic al parcelei, acolo unde este posibil, sau prin denumirea locului potrivit denumirii specifice zonei respective, astfel cum este cunoscută de localnici. Terenurile, cu sau fără construcţii, situate în intravilanul localităţilor sau extravilan, care sunt înscrise în cartea funciară, se identifică prin numărul cadastral sau topografic.
Potrivit unor informaţii, întâlnirile care au avut loc în zilele trecute între primari şi fermieri au evidenţiat o serie de neconcordanţe între situaţiile înregistrate în documentele de la primării şi starea faptică din teren. Au fost evidenţiate şi situaţii în care proprietarii de terenuri agricole sau arendaşi deţin mai mult pământ decât cel pe care l-au declarat în acte. Se pare că prin nedeclararea tuturor terenurilor s-a urmărit sustragerea de la plata impozitelor aferente acelor suprafeţe. Acum când declaraţiile privind solicitarea plăţii unice pe suprafaţă trebuie să aibă ataşată şi o adeverinţă eliberată de primăria pe raza căreia este situat pământul, cu specificarea datelor din registrul agricol, inclusiv a suprafeţelor, se pare că încep problemele. Tot adeverinţă trebuie depusă în condiţiile în care se solicită plata unică pe suprafaţă pe o suprafaţă mai mare în cadrul acealuiaş bloc fizic. Schimbările respective trebuie să apară şi în registrele agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Informatia Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016