Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Informatia Zilei: Amenzi până la 50.000 de lei pentru comercializarea ilegală a motorinei agricole
De ani de zile se tot discută despre colorarea motorinei destinată agriculturii. La nivelul Uniunii Europene (UE) este o directivă care prevede marcarea și colorarea carburanților care vor fi destinați acestui sector, cu excepția cazurilor în care din motive tehnice nu se poate realiza acest lucru. Într-o asemenea situație cel puțin ciudată se află și România. Stațiile de carburanți de la noi nu au posibilitatea de a monta o pompă specială pentru vânzarea motorinei colorate.
Potrivit unor declarații făcute de comercianți, petroliștii nu pot vinde motorină colorată. “Autoritățile ar fi vrut să identifice carburanții care vor fi dați la agricultori cu acciza redusă, însă noi (companiile petroliere – n.r.) nu avem capacitatea să delimităm carburantul colorat de cel necolorat”, a declarat Constantin Tampiza, director general al Lukoil România. Mai mult, nu există o rețea specială de distribuție a motorinei colorate și nici mijloacele de transport necesare. “În viitor, potențialii investitori și-au manifestat interesul pentru realizarea unor astfel de rețele, care însă necesită timp (circa 18 luni) și fonduri pentru realizarea obiectivelor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre inițiat de Ministerul Finanțelor.
Agricultorii nu au posibilitatea de a cumpăra motorina la preț redus. Diferența plătită suplimentar va fi decontată ulterior. Fermierii care vor vinde motorina subvenționată, în loc să o utilizeze la lucrările agricole, riscă amenzi de până la 50.000 de lei. Subvenția preconizată este de 1,162 lei/litru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Informatia Zilei.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News