Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatia Zilei: Ciobanul Ioan Boiciuc din Racşa citeşte sute de cărţi în timp ce îşi păzeşte turma de oi

Tags: oierit

Boiciuc Ioan din Racşa nu este un cioban oarecare, asta pentru că în “timpul serviciului său”, în timp ce mioarele de care are grijă pasc el nu stă rezemat de toiag, aşa cum fac majoritatea colegilor săi de breaslă. Ciobanul din Racşa citeşte cărţi una după alta, profitând de timpul liber de care are parte în meseria sa.
Ineditul cioban poate fi văzut pe păşunea Racşei, în zona numită de localnici “Budului”, de fapt un mic cartier al acestei comune unde toţi cei care locuiesc aici poartă numele de Bud. De aici vine şi numele cartierului şi tot Bud îl cheamă şi pe patronul lui Boiciuc. Acesta nu vede cu ochi răi pasiunea ciobanului său, ba din contră, îl aprovizionează cu cărţi pe care Boiciuc le citeşte cu drag.

Pentru că nici noi nu prea am văzut până acum ciobani citind cărţi, am oprit lângă turma sa de oi pentru a-i afla povestea. Nu de alta, dar în era de azi a internetului, cărţi nu prea mai citesc nici intelectualii.

Boiciuc Ioan: “Sunt de loc din Tăuţi Măgherăuş, am 51 de ani şi toată viaţa mea am fost miner. Numai că în urmă cu 3 ani mina s-a închis şi am rămas fără loc de muncă. Nu am ştiut ce să fac, unde să mă angajez, că la vârsta mea nu prea te angajează în multe locuri. Aşa că am devenit cioban. Am citit în ziar că se caută un cioban şi am ajuns aici la Racşa, la familia Bud. Sunt oameni de treabă cu care mă înţeleg bine şi care mi-au şi dat un mic concediu acum în iarnă, când oile nu prea au putut ieşi la păscut."

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Informatia Zilei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016