Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Agricultura a avut o pondere de 5,6% la formarea PIB

ins-agricultura-a-avut-o-pondere-de-56-la-formarea-pib

Agricultura, silvicultura si pescuitul, alaturi de industrie, au fost ramurile cu cele mai importante contributii la cresterea PIB in anul 2013, comparativ cu anul 2012, arata datele Institutului National de Statistica (INS).


Astfel, sectorul agricol a avut o pondere de 5,6% la formarea PIB, inregistrand o crestere a volumului de activitate cu 23,4%.

In acelasi timp, industria a avut o pondere mai semnificativa la formarea PIB, de 30,0%, cu un volum de activitate majorat cu 8,1%.
Contributii pozitive la cresterea PIB au mai avut Informatiile si comunicatiile, Tranzactiile imobiliare si

Activitatile profesionale, stiintifice si tehnice; activitatile de servicii administrative si activitatile de servicii suport.
Contributii negative la cresterea PIB au avut urmatoarele ramuri: Constructiile, Comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hoteluri si restaurante si Intermedierile financiare si asigurari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Din punctul de vedere al utilizarii PIB, in anul 2013, comparativ cu anul 2012, cresterea s-a datorat, in principal exportului net (cu o contributie de +4,1%), consecinta a cresterii cu 12,8% a exporturilor de bunuri si servicii corelata cu o majorare semnificativ mai redusa a volumulului importurilor de bunuri si servicii cu 2,3%;

Alaturi de exportul net, cresterea s-a datorat si cheltuielilor pentru consumul final al gospodariilor populatiei (+0,9%), cu o pondere de 60,9% in PIB, al carei volum s-a majorat cu 1,4%.
Produsul Intern Brut estimat pentru intregul an 2013 a fost de 631,130 miliarde lei prețuri curente.
2013 a fost un an agricol de exceptie, cu productii record la hectar ce ne-a permis sa ne plasam pe cele mai inalte pozitii in clasamentele Uniunii Europene.

Potrivit estimarilor analistilor, anul 2014 se anunta a fi de asemenea unul de exceptie in agricultura. Cultura de porumb de anul acesta indica o productie de circa 11,3 milioane de tone, adica dublu fata de anul trecut.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016