Cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatii agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut in primele unsprezece luni din 2010 cu 7,4%, la 842.192 tone, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului anterior, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Cea mai mare scadere a productiei in ianuarie-noiembrie 2010 fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 s-a inregistrat la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca (93,2% din productia totala de branzeturi), cu 5.159 tone (-8,1%), urmata de unt, cu 691 tone (-7,3%).
Productia a crescut la laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele), cu 6.342 tone (4,8%), iar cantitatile de smantana de consum si de lapte de consum au ramas aproximativ egale cu cele obtinute in in primele unsprezece luni din 2009.
Fata de luna corespunzatoare din 2009, in noiembrie 2010, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a scazut cu 6.509 tone (-9,5%).
Principalul produs lactat la care productia a scazut in noiembrie 2010 comparativ cu luna corespunzatoare din anul 2009 este untul, cu 193 tone (-18,8%). Cresteri ale productiei au avut loc la lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele), cu 1.202 tone (10,8%), lapte de consum, cu 1.659 tone (8,7%) si smantana de consum, cu 63 tone (1,7%).
Cea mai mare scadere a productiei in ianuarie-noiembrie 2010 fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 s-a inregistrat la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca (93,2% din productia totala de branzeturi), cu 5.159 tone (-8,1%), urmata de unt, cu 691 tone (-7,3%).
Productia a crescut la laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele), cu 6.342 tone (4,8%), iar cantitatile de smantana de consum si de lapte de consum au ramas aproximativ egale cu cele obtinute in in primele unsprezece luni din 2009.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Fata de luna corespunzatoare din 2009, in noiembrie 2010, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a scazut cu 6.509 tone (-9,5%).
Principalul produs lactat la care productia a scazut in noiembrie 2010 comparativ cu luna corespunzatoare din anul 2009 este untul, cu 193 tone (-18,8%). Cresteri ale productiei au avut loc la lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele), cu 1.202 tone (10,8%), lapte de consum, cu 1.659 tone (8,7%) si smantana de consum, cu 63 tone (1,7%).
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News