Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
INS: Numărul bovinelor sacrificate în septembrie a crescut cu 11,7%, iar cel al porcinelor cu 6,2%
Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate în luna septembrie a crescut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a scăzut, comparativ cu septembrie 2009, iar greutatea lor în carcasă a crescut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, iar la păsări a scăzut, a anunţat vineri INS.
In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a scazut; greutatea lor in carcasa a crescut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a scazut.
Raportat la luna august din acest an, numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 32,3%, respectiv cu 39,3% in septembrie. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 4,1%. In luna septembrie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,0% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,2%, respectiv cu 2,9%. In luna septembrie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 73,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut cu 0,4%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 1,5%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,6 ori, respectiv de 2,7 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 2,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora, au scazut cu 63,6%, respectiv cu 55,5%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 18,1%, respectiv cu 10,0%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 70,4% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati a scazut la numarului de pasari sacrificate cu 2,2%, iar la greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%.
Raportat la aceeasi luna de anul trecut, in septembrie 2010, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,7%, respectiv cu 25,4%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 9,1%, respectiv cu 2,8%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 6,2%, respectiv cu 11,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 0,8%, respectiv cu 4,8%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate a scazut cu 0,2%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 14,2%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 4 ori, respectiv de peste 3 ori.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 3,6%, respectiv cu 12,6%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 10,4%, respectiv cu 9,6%.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.
In perioada septembrie 2009 - septembrie 2010, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s-au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News