Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS revine cu vesti pozitive: Valoarea productiei ramurii agricole a crescut!

ins-revine-cu-vesti-pozitive-valoarea-productiei-ramurii-agricole-a-crescut

Institutul National de Statistica (INS) revine cu vesti pozitive si ne arata ca valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2018 cu 7,2%.


Valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2018 cu 7,2% comparativ cu anul precedent, productia vegetala si serviciile agricole inregistrand cresteri de 11,5% si, respectiv, 16,9%, in timp ce productia animala a scazut cu 2,6%, conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica.
 
Astfel, valoarea productiei ramurii agricole a fost in 2018 de 86,35 miliarde lei (date semidefinitive), din care vegetala - 61,216 miliarde lei valoarea productiei vegetale, 23,9 miliarde lei cea a productiei animale si 1,23 miliarde lei servicii agricole
 
In anul 2018, structura valorii productiei nu a prezentat modificari semnificative in comparatie cu anul precedent. Ponderea productiei vegetale a fost de 70,9%, ponderea productiei animale de 27,7%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,4%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Structura valorii productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, prezinta urmatoarele diferente fata de anul precedent: ponderea valorii culturilor de cereale a crescut cu 2,3 puncte procentuale, iar ponderea valorii culturilor de fructe si struguri cu 1,8 puncte procentuale; ponderea valorii culturilor de plante uleioase a scazut cu 1,9 puncte procentuale, iar ponderea valorii altor grupe de produse cu 1,1 puncte procentuale.
 
In cceea ce priveste structura valorii productiei animale, aceasta a prezentat urmatoarele diferente fata de anul precedent: ponderea produselor obtinute din prelucrarea laptelui in ferma zootehnica a crescut cu 2,3 puncte procentuale, iar ponderea pasarilor cu 1 punct procentual; la bovine ponderea a scazut cu 2 puncte procentuale, iar la porcine cu 1,3 puncte procentuale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016