Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Institutul National de Statistica (INS) revine cu vesti pozitive si ne arata ca valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2018 cu 7,2%.
Valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2018 cu 7,2% comparativ cu anul precedent, productia vegetala si serviciile agricole inregistrand cresteri de 11,5% si, respectiv, 16,9%, in timp ce productia animala a scazut cu 2,6%, conform datelor publicate joi de Institutul National de Statistica.
Astfel, valoarea productiei ramurii agricole a fost in 2018 de 86,35 miliarde lei (date semidefinitive), din care vegetala - 61,216 miliarde lei valoarea productiei vegetale, 23,9 miliarde lei cea a productiei animale si 1,23 miliarde lei servicii agricole
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In anul 2018, structura valorii productiei nu a prezentat modificari semnificative in comparatie cu anul precedent. Ponderea productiei vegetale a fost de 70,9%, ponderea productiei animale de 27,7%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,4%.
Structura valorii productiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, prezinta urmatoarele diferente fata de anul precedent: ponderea valorii culturilor de cereale a crescut cu 2,3 puncte procentuale, iar ponderea valorii culturilor de fructe si struguri cu 1,8 puncte procentuale; ponderea valorii culturilor de plante uleioase a scazut cu 1,9 puncte procentuale, iar ponderea valorii altor grupe de produse cu 1,1 puncte procentuale.
In cceea ce priveste structura valorii productiei animale, aceasta a prezentat urmatoarele diferente fata de anul precedent: ponderea produselor obtinute din prelucrarea laptelui in ferma zootehnica a crescut cu 2,3 puncte procentuale, iar ponderea pasarilor cu 1 punct procentual; la bovine ponderea a scazut cu 2 puncte procentuale, iar la porcine cu 1,3 puncte procentuale.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News