Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instalarea tinerilor fermieri: 25.000 euro daca aveti pana in 40 de ani si va apucati de agricultura


Tinerii care vor sa se apuce de agricultura pot primi primi de la stat prime cuprinse intre 10.000 si 25.000 de euro. Prima este oferita prin masura 112 din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), intitulata "Instalarea tinerilor fermieri", care poate fi accesata de persoanele care au pana in 40 de ani si se apuca de agricultura, ori deja au intrat in acest domeniu de maximum un an de zile.
Deja proiectul a starnit un mare interes printre potentialii beneficiari, iar zeci de tineri sucevenii s-au prezentat la Oficiul Judetean de Consultanti Agricola (OJCA) Suceava pentru intocmirea dosarelor, transmite Monitorul de Suceava.

Desi, cand a fost promovata initial, masura parea destul de accesibila, dupa aparitia normelor de aplicare multi s-au convins ca putini sunt cei care pot sa indeplineasca conditiile.

Prima poate fi incasata de persoane pana in 40 de ani, indiferent daca au domiciliul in mediul rural sau urban, si care se instaleaza pentru prima data intr-o exploatatie, ca sef al acesteia. Banii mai pot ajunge si la cei deja inregistrati ca persoana fizica autorizata, inca cu conditia de a nu avea mai mult de un an de vechime. Solicitantul trebuie sa aiba un curs de specializare in agricultura ori sa-si ia angajamentul ca il va face si sa prezinte un plan de afaceri. Problemele apar insa atunci cand se ajunge la dimensiunile exploatatiei tanarului fermier. Pentru a obtine prima, acesta trebuie sa aiba o exploatatie cuprinsa intre 6 si 40 de unitati de dezvoltare economica (UDE-uri). De exemplu, unui hectar de teren cultivat cu grau ii corespund 0,28 UDE-uri, ceea ce inseamna ca pentru a putea incasa prima minima, de 10.000 de euro, fermierul trebuie sa cultive in jur de 20 de hectare de teren cu grau.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

in cazul vacilor cu lapte, un animal este echivalentul a 0,26 UDE-uri, de unde rezulta ca, pentru a incasa prima, un tanar trebuie sa creasca minimum 25 de bovine. Un cultivator de legume proaspete poate lua prima daca cultiva in jur de trei hectare de teren, in timp ce un crescator de porcine trebuie sa aiba macar 45 de capete pentru a lua prima minima.

Totusi, explica specialistii OJCA Suceava, intr-o exploatatie in care se cultiva mai multe culturi si se cresc animale din diferite specii, baremul nu este chiar foarte greu de atins.

Citeste mai mult in Ziua
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016