Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instalarea tinerilor fermieri va continua din a doua jumatate a anului 2014

instalarea-tinerilor-fermieri-va-continua-din-a-doua-jumatate-a-anului-2014

In cea de-a doua jumatate a anului 2014, va fi redeschisa masura de instalare a tinerilor fermieri in mediul rural, prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, dupa cum declara Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. In cadrul noului PNDR se incearca si cresterea finantarii de la 40000 la 70000 de euro.


“Vom incerca sa marim finantarea pentru instalarea tinerilor fermieri in mediul rural, de la 40000 la 70000 de euro. Pe actualul program toate fondurile trebuie contractate pana la sfarsitul acestui an si nu vor mai fi sesiuni de depuneri de proiecte. Nu as vrea sa creez asteptari si sa spun ca incepand de la 1 ianuarie 2014 se pot depune proiecte pentru ca, in prezent, toate statele lucreaza la elaborarea noului PNDR 2014-2020. Termenul pe care il avem este luna ianuarie 2014 pentru prezentarea programului, dupa care incepem discutiile si negociem programul, iar pana la jumatatea anului viitor il vom agrea cu Comisia Europeana. Asta inseamna ca cel mai devreme se pot depune proiecte din a doua jumatate a anului 2014” a declarat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pe masura de instalare a tinerilor fermieri in mediul rural, din cadrul actualului PNDR, au fost depuse de trei ori mai multe proiecte decat fondurile disponibile.

“Am avut peste 25000 de cereri de la tineri care si-au elaborate proiecte, dar din pacate, nu am putut finanta decat 8500, dar este un lucru de care avem nevoie si care ne bucura, pentru ca vorbim de o populatie imbatranita din agricultura. Sunt tineri din mediul urban care doresc sa se instaleze in mediul rural pentru ca au gasit si o mica afacere pe care o dezvolta. Practic, in agricultura catre asta ne indreptam. Nu mai vorbim doar de o necesitate de a produce cantitate si calitate, ci si de o afacere care se poate face in agricultura. Este singurul domeniu care a avut si are fonduri europene substantiale” a mai afirmat Constantin.

Conform datelor Agentiei de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (APDRP), masura 112 din PNDR “Instalarea tinerilor fermieri”, a avut un formidabil succes, targetul fiind fermierii sub 40 de ani. Au fost acordate fonduri in valoare de 208 milioane de euro nerambursabili.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016