Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intalnirea dintre deputatii din Comisia de agricultura si reprezentantii supermarketurilor s-a transformat intr-o disputa


Intrevederea dintre membrii Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor si reprezentantii supermarketurilor a degenerat marti intr-o disputa intre vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, Delia Nica, si democrat-liberalul Valeriu Tabara, cei doi acuzandu-se reciproc de "obraznicie" si "instituirea unui monopol".

Disputa dintre cei doi a debutat dupa ce Valeriu Tabara i-a criticat pe reprezentantii supermarketurilor ca nu au venit la discutiile pentru elaborarea Codului de bune practici, acuzatie negata de Delia Nica.

"Nu am lipsit doi ani de zile de la nicio intalnire. La orice intalnire am fost invitati, am venit. Trebuie sa pastram realitatea", a sustinut Delia Nica.

"Am spus ca nu stiti procedurile parlamentare. (...) Tratati problema de pe o pozitie de forta in continuare. Data viitoare va rugam sa va inarmati cu documentarea din urma, dupa aceea o sa discutam. Daca nu veniti asa, o sa construim o lege pe baza unei discutii cu fiecare magazin in parte", a avertizat Tabara, deranjat ca reprezentanta Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania i-a intrerupt interventia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Nu este un monopol, suntem o asociatie. Daca aceste intalniri vor fi de pe pozitii de forta si in loc sa existe doi jucatori si un arbitru nu vom putea face asa ceva pentru ca si arbitrul tine cu tot cu unul dintre jucatori. (...) De doi ani de zile suntem supusi unor tiruri de nedreptati care nu se regasesc in viata reala", i-a replicat Delia Nica.

Tabara i-a asigurat pe reprezentantii supermarketurilor ca trebuie sa respecte regulile comisiei parlamentare, mai ales ca initiativa deputatului independent Valeriu Steriu nu este indreptata impotriva marilor magazine.

"Trebuie evitat monopolul de un anumit tip. (...) Reactia imediata (n.r. - a supermarketurilor) a fost dupa parerea mea cu un anumit iz de obraznicie", a spus Tabara.

La inceputul dezbaterilor, toti invitatii la comisie, fie reprezentanti ai supermarketurilor, fie ai producatorilor au sustinut ca initiativa lui Valeriu Steriu nu este binevenita si ar putea avea recul asupra celor pe care intentioneaza sa-i protejeze.

"Inchiderea supermarketurilor si hipermarketurilor duminica ar avea un efect negativ pe platformele comerciale, unde exista multe alte magazine care nu au legatura cu supermarketurile dar care beneficiaza de traficul format. Sute de magazine specializate de mari si de mici dimensiuni ar fi puse in situatia de a-si micsora cifra de afaceri. Posibila initiativa ar conduce la prejudicii catre activitati care nu au nicio legatura cu ceea ce intentionati dumneavoastra", a sustinut Dan Sucu, reprezentant al Asociatiei Marilor Retaileri din Romania.

La discutiile de marti cu reprezentantii Comisiei de agricultura au participat Virgil Pavel - Rompan, Mihai Visan si Sorin Minea - Romalimenta, Florin Capatana - Carfour Romania, Dan Sucu - Asociatia Marilor Retaileri din Romania, Delia Nica - Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, Anca Vizireanu - Metro Romania, Aurel Damian - Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016