Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
INTERACTIV - cum privesc cititorii Recolta.EU evenimentele zilei. În UE, unii fermieri sunt mai egali decât alţii!
Fermierii francezi, mai egali decât românii, acesta este concluzia cititorilor cotidianului de ştiri agricole RECOLTA.EU la aflarea veştii că egalizarea nivelului subvenţiilor oferite agricultorilor din ţările Uniunii Europene se va întâmpla cel mai devreme în 2014.
Producem cu costuri egale, sau mai mari decat ale altor fermieri din UE, iar apoi suntem obligati sa vindem recolta la aceleasi preturi. Ce fel de egalitate este in aceasta UE ? Unii sunt mai egali decat altii, este de părere Daniel.
Am ferma mea, este dureros ce se intimpla de cind am intrat in UE. Suntem obligati sa concuram cu fermieri care au subventii de cel putin 4 ori mai mari decit noi, au scapat de rezerva de buruieni din sol pentru ca au avut politici in acest sens, fara sa mai discutam de reducerile pe care le au la motorina si pesticide. Ca experienta suntem mai buni decit ei (am petrecut mult timp in Franta). UE se teme de dezvoltarea agriculturii din Romania. Necazul ne invata, sunt sigur ca in cazul eliminarii subventiilor la nivel EU, Romania va dicta politica agricola comuna, consideră un cititor fidel al cotidianului nostru care se semnează simplu, un agricultor.
În privinţa recensământului agricol 2010, acesta pare a fi o pierdere de vreme şi de bani, atâta timp cât o parte din fermieri nu declară cifre corecte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Am văzut cum se desfăşoară (recensământul - n.r.) şi sunt convins că este pierdere de timp. Pe şosea, fiecare declară ce vrea şi aşa apar nişte statistici aiurea care nu folosesc nimănui. Dacă oamenii ar fi lămuriţi cu adevaratul scop al acestuia poate situaţia ar fi alta. Nu există interes, spune Vasi.
Revine în discuţie şi chestiunea soiei modificate genetic, pe care nu o putem cultiva, dar o putem importa. Un abuz similar este, în opinia domnului Marcel Cucu, creşterea suprafeţelor protejate în judeţul Tulcea fără a fi acordate despăgubiri agricultorilor.
Este un abuz nesimtit, cativa mari “ecologisti” si, mi-e teama, ca si ministrul mediului se implica in acest abuz. OK, suntem ecologisti si dorim sa “protejam” areale cat mai mari (unde anume persoane sa-si faca de cap), dar statule de drept, despagubeste pe cei afectati. Nu este corect ca aceste teorii sa fie puse in practica pe seama unor oameni onesti. Ai o politica in acest sens, agreata prin referendum local, despagubeste comunitatea, care este buna de plata. Asa am suportat noi, unii dintre romani, abuzul privind interzicerea cultivarii soiei, in 2006, fara nici o despagubire. Cred ca firesc ar fi ca, cei afectati, sa cheme in judecata statul roman, pentru pagubele provocate, prin aceste decizii aberante, consideră Marcel Cucu, cititorul Recolta.EU
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News