Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviu cu Marian Sorinel Mănăilă, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură


Reporter: Cum vedeţi com­ba­terea braconajului piscicol în Delta Dunării? Ce soluţii aveţi?
Marian Sorinel Mănăilă: Com­baterea braconajului piscicol se va organiza împreună cu celelalte instituţii de control din Tulcea, printre care ARBDD, ANPA sau Poliţia de Frontieră, şi intenţio­năm să facem protocoale de colaborare cu acestea. Una dintre soluţiile propuse de noi este ca toţi inspectorii piscicoli ANPA, sau ceilalţi care se ocupă de con­trolul piscicol în Delta Dunării, să stea în zonele amenajate, în centrele de primă vânzare sau în zonele de debarcare şi colegii noştri au fost de acord cu acest lucru. Deci oamenii noştri vor sta efectiv pe apă şi vor controla toate aceste puncte. Dacă peştele nu se debarcă pe mal în altă parte decât în aceste puncte, atunci nu mai avem pescuit ilegal. Noi vom în­tocmi astăzi cu Inspectoratul Gene­ral de Poliţie protocoale specifice pe zone şi, aşa cum am făcut la Giurgeni anul trecut, aşa vom face şi în Delta Dunării. Vom culege informaţii, vom acţiona în anumite zone, vom merge chiar şi cu mandate de percheziţie la do­mi­ciliu acolo unde ştim că trebuie, aşa cum s-a făcut la Hârşova. Credem noi că în felul acesta se va diminua pescuitul ilegal în Delta Dunării.
Rep.: Vă gândiţi la o nouă stra­tegie pentru pescuitul în Delta Dunării? Care este în acest moment relaţia dintre ARBDD şi ANPA?
M.M.: În conformitate cu Legea 317 din 2009, administratorul re­sursei din Delta Dunării este Administraţia Rezervaţiei Bio­sferei Delta Dunării, şi nu ANPA. Acum Agenţia Naţională de Pescuit emite licenţele de pescuit, emite permisele de pescuit comer­cial, dar nu şi pe cele de pescuit sportiv, emite autorizaţii de tip comercial, iar ARBDD-ul emite autorizaţiile de mediu. Noi avem în vedere ca autorizaţia de mediu şi autorizaţia de pescuit comercial să fie una şi aceeaşi, pentru că nu-şi are rostul ca pescarii să tre­buiască să obţină două autorizaţii pentru aceeaşi activitate. Noi am discutat ieri cu reprezentanţii ARBDD şi am căzut de acord că aceasta este cea mai bună soluţie pentru simpli­ficarea birocraţiei.

Rep.: Ce nereguli aţi constat când aţi preluat conducerea ANPA? Unde sunt problemele şi cum le veţi rezolva?
M.M.: Au fost mai multe proble­me, dar cea mai mare a fost întârzierea emiterii autorizaţiilor, licenţelor şi a permiselor de pescuit. Eu am venit în această instituţie la 1 martie şi până la acea dată nu se eliberaseră documentele. În două săptămâni s-a rezolvat problema, astfel încât pescarii să îşi poată desfăşura activitatea. Au fost, de asemenea, probleme legate de personal, din cauza faptului că Autoritatea de management privind gestionarea fondurilor europene a trecut de la ANPA ca şi direcţie în cadrul Ministerului Agriculturii. A fost deci o problemă legată de com­pletarea cu personal a Agenţiei, având în vedere că o parte din angajaţi au plecat la această unitate de management.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rep.: Vă gândiţi să schimbaţi modul în care acum funcţio­nează ANPA? Aveţi anumite propuneri legislative?
M.M.: Noi am promovat o ho­tărâre de Guvern care este acum la avizare privind reorganizarea Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură şi vrem ca aceasta să fie o structură mai flexibilă. Asta înseamnă mai puţine direcţii şi o mai mare putere pentru structurile din teritoriu pentru că acolo este de fapt problema principală.

Citeste mai mult in Obiectiv Tulcea.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016