Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Irinel Popescu: Plantele modificate genetic nu reprezinta niciun pericol pentru sanatate

irinel-popescu-plantele-modificate-genetic-nu-reprezinta-niciun-pericol-pentru-sanatate

In opinia presedintelui Academiei de Stiinte Medicale din Romania, organismele modificate genetic reprezinta singura solutie pentru a hrani intreaga populatie a planetei, in situatia in care resursele naturale sunt limitate.


In aceste zile are loc la Bucuresti Conferinta de Primavara a Federatiei Academiilor de Stiinte Medicale,  principale teme abordate in fiind „O singura sanatate”, sectiune care se refera la boli comune omului si animalelor si la metodele de preventie si tratament ale acestora, si „Viitorul studiilor clinice si al cercetarii medicale in Europa”..
 
Printre cei care au luat cuvantul la deschiderea lucrarilor, s-a numarat si medicul Irinel Popescu, in calitatea sa de presedinte al Academiei de Stiinte Medicale din Rmania, care a vorbit despre problema plantelor modificate genetic si despre cea reprezentata de zoonoze, bolile cu transmitere de la animal la om.
 
Cu aceasta ocazie, Irinel Popescu a precizat ca plantele modificate genetic nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea populatiei, bazandu-si afirmatia pe numeroasele studii si teste facute in acest sens. „Toate rapoartele actuale arata ca nu exista un pericol pentru organismul uman sa consume asemenea plante si ca, lasand la o parte faptul ca reprezinta, poate, singura solutie de a alimenta o planeta cu sase miliarde de cetateni, toate temerile de pana acum au fost risipite de studiile efectuate intre timp”, a precizat presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ceea ce priveste bolile care se transmit de la animal la om, medicul Irinel Popescu a precizat ca in acest domeniu sunt necesare mai multe ghiduri mult mai precise si mai consistente decat cel existente le ora actuala. „Daca organismele modificate genetic nu prezinta niciun poericol pentru populatie, avem in schimb zoonozele, acele boli care se transmit de la animal la om. E vorba de infectii cauzate de bacterii, virusuri sau ciuperci, care au creat destule epidemii cu un numar mare de morti si care au fost foarte greu de controlat. La noi, de exemplu a fost gripa aviara. Este nevoie de ghiduri mai precise, mai consistente, si de o implicare mai mare atunci cand studiem impreuna sanatatea omului si a animalelor”, a mai precizat Irinel Popescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016