Publicat in: Stiri
Italia pune capat fraudei cu produse bio
In decembrie 2011, un caz de frauda cu produse bio false cutremura publicul din Europa. Autoritatile au demonstrat atunci ca volume impresionante de porumb, soia, grau si alte produse care proveneau de la ferme conventionale s-au comercializat ca fiind ecologice, precizeaza Organic Market. Principalii jucatori implicati in aceasta afacere erau un corp de control Italian si o serie de distribuitori din Peninsula.
Potrivit informatiilor oferite de asociatia ecologica FederBio, 17.000 de tone de alimente au fost falsificate, intre octombrie 2007 si august 2008. 
Activitatile ilegale nu au incetat insa in 2008. Potrivit unor probe descoperite recent de autoritatile italiene, de-a lungul anilor, o grupare infractionala a reusit sa ocoleasca legile si sistemele de certificare.

Produsele implicate in scandalul etichetarii false au fost mere (1,361 tone), orz (80 de tone), porumb(4,613 tone), soia (4,246 tone), seminte de floarea-soarelui (2,066 tone) si grau (2,066 tone). 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Gruparea infractionala a fost demascata in cadrul operatiunii Bio Vertical, formata din o echipa speciala ce lucreaza pentru Ministerul Agriculturii si Guardia di Finanza (Inspectoratul Italian de Venituri).
Probele descoperite de anchetatorii arata ca organizatia folosea certificate ecologice false, pentru a eticheta cereale importate din tari non-membre UE, cereale destinate consumului animalier.

Pe lista acuzatilor se afla nume importante din sectorul importatorilor si procesatorilor de cereale, dar si membri ai corpului de control Biozoo, a carui licenta a fost ridicata pe 24 februarie 2014. Probele au aratat de asemenea ca in retea au fost implicate si oficiali din Moldova si Ucraina, care s-au lasat mituiti.
 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016