Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Iasi se dau subventii doar pentru un hectar din zece


S-au depus documentatii pentru 18.836 ha din cele peste 256.000 ha de teren arabil din judet. Pina in noiembrie se asteapta cereri de subventii pentru doar aproximativ 9% din suprafata arabila a judetului.

Fermierii ieseni pot beneficia de subventii pentru infiintarea culturilor de toamna. Ajutorul financiar se ridica la suma de 200 de lei pe hectar, fiind oferit in limita a 120 de hectare pe fermier, informeaza Ziarul de Iasi.
"Pina in prezent avem eliberate 371 de adeverinte pentru o suprafata de 18.836 de hectare, suma total solicitata fiind de 3,7 milioane de lei. Estimam ca pina la sfirsitul perioadei, 910 fermieri vor solicita subventia pentru o suprafata de 22.500 de hectare, suma totala ajungind la 4,5 milioane de lei. Aceste cifre le-am obtinut tinind cont ca avem fermieri care au pamint sub un hectar si acestia nu pot beneficia de subventie, iar cei care detin mult mai multe hectare primesc subventii doar pentru 120 de hectare", a declarat Ioan Mihalache, inginer in cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi.

Conducerea DADR Iasi preconizeaza ca suprafata totala pe care se vor infiinta culturi de toamna se va ridica pina la 48.000-49.000 de hectare. "Anul trecut au fost infintate culturi de toamna de pe o suprafata de 49.800 de hectare, iar media se mentine in ultimii ani. Acum doi ani aceasta subventie era de 100 de lei la hectar, pentru ca anul trecut, din cauza secetei, sa fie de 450 de lei la hectar", a precizat Constantin Arustei, director executiv DADR Iasi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii ieseni mai au timp sa depuna documentele necesare pina pe data de 15 noiembrie. "Cei interesati trebuie sa se prezinte la noi cu o copie dupa buletinul de identitate si o adeverinta care dovedeste ca sint inscrisi in evidentele Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Iasi. Persoanele juridice trebuie sa prezinte si certificatul de inregistrare fiscala, iar cei care au luat adeverinte pentru motorina subventionata, trebuie doar sa dea o semnatura, cererea fiind facuta la sediul DADR Iasi", a completat Mihalache.

Potrivit acestuia, datele sint transmise saptaminal la Bucuresti la sediul central, urmind ca banii sa fie trimisi catre DADR Iasi, iar de aici in conturile fermierilor. Teoretic, intregul circuit, de la depunerea actelor si pina la incasarea banilor nu ar trebui sa dureze mai mult de doua saptamini.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016