Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La nivelul ANIF se va infiinta o structura speciala pentru a administra investitiile in domeniul irigatiilor

la-nivelul-anif-se-va-infiinta-o-structura-speciala-pentru-a-administra-investitiile-in-domeniul-irigatiilor

Precizarile vin din partea secretarului de stat Daniel Botanoiu, care sustine ca in viitor se va putea ajunge la o suprafata de aproximativ doua milioane de hectare irigate.


Conform precizarilor facute la jumatatea acestei saptamani de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, obiectivele de investitii din sectorul irigatiilor vor fi aprobate si administrate de o entitate separata care va fi infiintata in cadrul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, conform proiectului de hotarare de guvern care aproba programul national de irigatii.
 
„Proiectul de Hotarare care aproba programul national de irigatii cu acel miliard de euro pentru perioada 2014-2020 se afla in prezent la Ministerul Agriculturii, insa in cel mai scurt timp ar trebui sa intre in Guvern. Acest proiect aproba programul national de irigatii si prevede aparitia unei entitati separate in cadrul ANIF care sa functioneze ca o unitate de administrare a acestor investitii. Aceasta se va ocupa cu gestionarea acelui miliard de euro, va avea un director numit separat si un Regulament de Organizare si Functionare separat”, a declarat secretarul de stat, citat de Agerpres.
 
Oficialul MADR a precizat ca se va face o prioritizare a investitiilor la toate filialele judetene ale ANIF, iar ulterior vor fi supuse aprobarii Consiliului de Administratie al ANIF.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„La nivel de teritoriu se va face o prioritizare in cadrul ANIF de la toate filialele judetene, acolo unde avem nevoie de aceste investitii si se vor supune atentiei si aprobarii Consiliului de Administratie al ANIF format din reprezentanti ai Ligii utilizatorilor de apa, ai Universitatii de Imbunatatiri Funciare, ai Ministerului Mediului, Apelor Romane, Ministerului Agriculturii etc. Ulterior se vor face contracte, iar un comitet interministerial format din cei de la Finante, Fonduri Europene, Mediu etc. va da unda verde astfel incat sa avem transparenta totala. Strategia pe irigatii este o mare prioritate si daca vrem sa avem o agricultura performanta trebuie sa avem irigatii. Nu ai apa nu obtii veniturile pe care le estimezi cand te apuci sa semeni”, a mai precizat Botanoiu.
 
In opinia acestuia, cu ajutorul investitiilor efectuate prin acest program se va putea ajunge la o suprafata de pana la doua milioane de hectare aprovizionate cu apa.
 
„Putem ajunge la nivelul acesta daca reusim sa inchidem tot programul. Acum acoperim 850.000 de hectare, din care irigate in jur de 400.000 de hectare. Fermierii vor iriga mai mult daca reusim sa ducem apa in conditii mult mai bune, la timp, si daca ii incurajam sa faca investitii in infrastructura secundara. Numai asa vom putea sa le ducem apa la un pret rezonabil, nu la 1.400 lei/mia de metri cubi, nu la 600 lei, ci la 200 lei/mia de metri cubi si sa nu ai pierderi, pentru ca in momentul in care te duci prima data cu revizia pe canale, 60% din apa se pierde, se infiltreaza in pamant”, a explicat Botanoiu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016