Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Roman Brasov se produc din nou tractoare


O firmă care funcţionează pe platforma industrială Roman din Braşov a scos, joi, de pe banda de montaj, un prim lot de 25 de tractoare modelul Universal 650, lansat în 1965, care vor fi exportate în Egipt, transmite corespondentul NewsIn.

Cele 25 de tractoare au fost încărcate în camioanele, după care vor ajunge în portul Constanţa, unde vor fi îmbarcate pe un vas şi vor ajunge în Egipt. Firma egipteană „Crystal 2003“ a cumpărat, de la Flavus Invest, licenţa şi fişele tehnologice de producţie ale acestui tractor, dar şi o serie de matriţe şi utilaje necesare producţiei în serie a modelului Universal 650, care, în trecut, a avut foarte mare căutare în Egipt, patronii firmei declarând că piaţa egipteană are nevoie de mii de astfel de tractoare pe care intenţionează să le producă la Braşov.

Egiptenii au înfiinţat, pe platforma industrială Roman, o firmă mixtă româno-egipteană, ei preferând tehnologia românească veche de zeci de ani pentru că este fiabilă, se întreţine şi poate fi reparată uşor.

Pentru a nu induce lumea în eroare, investitorii nu au dorit să schimbe nici măcar vopseaua bătrînului tractor U-650, noile tractoare urmând a fi comercializate sub numele „Universal 650 Crystal“.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Plecarea primelor 25 de tractoare vine la un an după ce omul de afaceri Ioan Neculaie, patronul firmei Roman, a prezentat prototipul noului tractor care va fi produs la Braşov, în viitorul apropiat producţia urmând să ajungă la 50 de tractoare pe lună. „Este un tractor dorit pe piaţa egipteană. Investitorul egipteana a cumpărat sculele şi dreptul de fabricaţie. Am început cu sprijinul domnului Nicolae să asimilăm piesele pe platformă, deci le vom putea produce integral acest tractor la Braşov. Necesarul de tractoare în Egipt este de ordinul miilor. Noi putem să producem acest tractor, să dăm de lucru la oameni şi sperăm să-l reintroducem şi pe piaţa românească“, a declarat Carol Rugacs, directorul firmei producătoare de tractoare.

Acesta a precizat că majoritatea pieselor necesare acestor 25 de tractoare au fost produse pe platforma Roman, cutia de viteze şi o altă parte a subansamblelor fiind aduse de la Sfântu-Gheorghe, doar jantele fiind aduse din import.

Reprezentanţii investitorului egiptean, care au venit la Braşov să preia acest prim lot au fost foarte mulţumiţi după ce le-au testat, spunând că cei din ţara lor sunt învăţaţi cu acest tractor, primele modele de tractoare româneşti ajungând pe malul Nilului încă din 1965, că ştiu să-l repare şi au şi lanţuri de distribuţie în tot Egiptul, care vor distribui şi piesele de schimb. Un alt element care i-a atras pe egipteni spre România a fost preţul acestor tractoare, aproximativ 13.000-14.000 de euro, cu mult sub preţul cu care sunt vândute în Egipt tractoarele similare produse de marile companii producătoare din Occident.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016