Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
LAPAR: Impozitarea agricultorilor ar trebui sa se faca in functie de numarul de membri ai familiei
Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, sustine ca impozitarea fermierilor in functie de un set de venituri estimate pe baza suprafetelor exploatate sau a numarului de animale pe care il detin este discutabila, reprezentantul LAPAR sustind ca la stabilirea cuantumului impozitului ar trebui sa se ia in calcul si cati membri numara familiile de fermieri.
Totodata, pentru a veni in intampinarea fermierilor, LAPAR a inaintat o propunere Ministerului Finantelor, prin care fermierii care detin pana la 10 hectare sa nu fie impozitati pentru ca apeleaza la prestatorii de servicii pentru a-si lucra pamanturile. Astfel costurile de productie cresc, iar profitul scade.
„Am facut propunerea ca pana la 30 de hectare sa se gaseasca o modalitate de a se stabili o anumita suma fixa pe hectar ca impozit, iar de la 30 de hectare obligatoriu sa aibă o forma juridica in care sa aiba o evidenta fiscal”, a adaugat Laurentiu Baciu,
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Incepand de anul trecut, toti fermieri, atat cei din sectorul vegetal, cat si crescatorii de albine sau animale, trebuie sa depuna un formular la Fisc pentru a plati 16% din norma de venit.
Astfel, pentru cereale este stabilita o norma de venit anul de 449 de lei pentru toate suprafetele care depasesc 2 hectare. In cazul legumelor, normele de venit difera: pentru cartofi (peste 2 ha) – 458 de lei. Pentru sfecla de zahar (peste 2 ha), pentru vita de vie si pomi fructiferi (1 ha) norma de venit este de 1.385 de lei.
Pe sectorul zootehnic, pentru cei care au mai mult de 2 vaci, norma de venit este de 453 de lei, in timp ce in cazul celor cu peste 50 de ovine, suma se ridica la 47 de lei. Nici apicultorii nu au scapat de impozitare: pentru 75 de familii de albine, norma de venit este de 40 de lei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi