Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LAPAR: Impozitarea agricultorilor ar trebui sa se faca in functie de numarul de membri ai familiei

lapar-impozitarea-agricultorilor-ar-trebui-sa-se-faca-in-functie-de-numarul-de-membri-ai-familiei

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, sustine ca impozitarea fermierilor in functie de un set de venituri estimate pe baza suprafetelor exploatate sau a numarului de animale pe care il detin este discutabila, reprezentantul LAPAR sustind ca la stabilirea cuantumului impozitului ar trebui sa se ia in calcul si cati membri numara familiile de fermieri.


„Eu cred ca pentru o impozitare corecta ar trebui sa se ia in calcul fiecare caz la nivel de primarii. Nu poti sa il impozitezi pe cel cu doua hectare si cu 10 membri de familie precum pe cel cu trei membri de familie si 50 de hectare. Când ii ei si ii imparti o să vedeti că nu mai ai ce impozita si daca pana la urma ii impozitezi, comiti o nedreptate”, a declarat Laurențiu Baciu, citat de Agerpres.

Totodata, pentru a veni in intampinarea fermierilor, LAPAR a inaintat o propunere Ministerului Finantelor, prin care fermierii care detin pana la 10 hectare sa nu fie impozitati pentru ca apeleaza la prestatorii de servicii pentru a-si lucra pamanturile. Astfel costurile de productie cresc, iar profitul scade.

„Am facut propunerea ca pana la 30 de hectare sa se gaseasca o modalitate de a se stabili o anumita suma fixa pe hectar ca impozit, iar de la 30 de hectare obligatoriu sa aibă o forma juridica in care sa aiba o evidenta fiscal”, a adaugat Laurentiu Baciu, 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Incepand de anul trecut, toti fermieri, atat cei din sectorul vegetal, cat si crescatorii de albine sau animale,  trebuie sa depuna un formular la Fisc pentru a plati 16% din norma de venit. 
Este vorba despre o suma fixa stabilita annual, in functie de specificul activitatii si de zona in care se desfasoara activitate agricola.

Astfel, pentru cereale este stabilita o norma de venit anul de 449 de lei pentru toate suprafetele care depasesc 2 hectare. In cazul legumelor, normele de venit difera: pentru cartofi (peste 2 ha) – 458 de lei. Pentru sfecla de zahar (peste 2 ha), pentru vita de vie si pomi fructiferi (1 ha) norma de venit este de 1.385 de lei.

Pe sectorul zootehnic, pentru cei care au mai mult de 2 vaci, norma de venit este de 453 de lei, in timp ce in cazul celor cu peste 50 de ovine, suma se ridica la 47 de lei. Nici apicultorii nu au scapat de impozitare: pentru 75 de familii de albine, norma de venit este de 40 de lei.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016