Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul: Lapte mai ieftin, fermieri falimentari


Fără subvenţia pe lapte şi fără banii de la stat pentru efectuarea controalelor de producţie, ţăranii vor micşora preţul la lapte. Întrucât este vorba despre preţul cu care se vinde laptele către procesatori, efectul acestui fenomen nu va fi faptul că bistriţenii vor cumpăra mai ieftin produsul. În schimb, fermerii sunt aduşi în pragul falimentului.
Crescătorii din judeţ vor trebui să îşi vândă laptele mai ieftin, mai ales că cererea, în sezonul cald, este mai redusă. De asemenea, nesubvenţionarea controalelor de producţie, care se fac periodic pentru a atesta calitatea genetic a animalelor, va duce la scăderea preţului pe care fermierii îl pot cere pentru produsele vândute.

Adio subvenţiilor de la stat

Dacă până anul trecut, statul se angaja să suporte 70 la sută din costurile pentru controalele periodice de producţie la vite, adică 105 pe an/ cap de animal, urmând ca fermierii să contribuie cu 30 la sută din costuri (45 de lei pe an/ cap de animal), de anul acesta s-a schimbat foaia. Statul a anunţat că îşi retrage contribuţia, aşa încât crescătorii trebuie să plătească integral taxa pentru contoalele de producţie (150 de lei pe an/ cap de animal). „Conform unui reglament european, statul trebuia să subvenţioneze 70 la sută din aceste costuri, dar, în ianuarie, ne-au anunţat că nu vor mai fi bani. Aceste controale se fac o dată la 42 de zile şi contează pentru înscrierea animalelor în registrul genealogic", explică Titus Negruţiu, secretar al Asociaţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud a Crescătorilor de Bovine. Practic, aceste controale dau valoare produselor fermierilor. „Dacă nu se fac controale avizate, crescătorii nu îşi pot vinde junincile la preţul de piaţă, pentru că nu are origine. Un animal fără origine nu are valoare", spune Iacob Onoe, un crescător de bovine din Bistriţa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016