Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laptele de capra, util la combaterea Covid-19

laptele-de-capra-util-la-combaterea-covid-19

Oamenii de stiinta turci au descoperit ca laptele de capra este util la combaterea Covid-19.


Trei profesori de la Universitatea Marmara din Istanbul au publicat un studiu in European Journal of Pharmacology, afirmand ca au descoperit ca o peptida a unei proteine din beta-lactoglobulina poate functiona ca o bariera impotriva SARS-CoV-2.
 
"Am observat prin intermediul unor programe mediate de calculator ca peptidele interactioneaza cu toate punctele de legatura ale virusului. Aceasta proteina blocheaza receptorii, prevenind intrarea virusului [in corpul uman]", au anuntat cercetatorii intr-un comunicat.
 
Ei afirma ca proteina protectiva poate fi folosita in medicamente precum spray-urile nazale sau un spray care poate fi folosit pe masti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Tunali Akbay, unul dintre cercetatori, a avertizat insa ca descoperirea nu trebuie confundata cu consumul de lapte de capra.
 
"Nu putem beneficia de pe urma acestor peptide bioactive prin consumul de lapte de capra. Obtinem aceste peptide prin utilizarea laptelui de capra", a precizat acesta.
 
Recomandarile oficiale privind conduita responsabila pentru combaterea Covid-19
 
Evitati zonele aglomerate unde sunteti expusi la contact direct si/sau interactiune cu un numar mare de persoane, de tipul adunarilor publice, cozi, zone de trafic
intens, zone de recreere.
 
Limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, in afara celor care fac parte din familia restransa, prin gesturi cum ar fi: strangerea mainilor, imbratisarile, sarutul obrajilor sau al mainilor, atingerea fetelor cu mainile.
 
Evitati atingerea suprafetelor care sunt atinse in mod frecvent si de alte persoane, precum: balustrade, clante, manere, butoane de lift sau de acces.
 
Pastrati o distanta semnificativa, de 2 metri, fata de celelalte persoane pe care le intalniti. In cazul in care va aflati in transportul in comun incercati sa NU stati
fata in fata cu alte persoane.
 
Folositi, pe cat posibil, rute sau modalitati alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. In cazul in care programul va permite, folositi intervalele orare cu nivel scazut de trafic de persoane.
 
Evitati deplasarile in tarile care se confrunta cu numar mare de cazuri de infectari cu noul coronavirus (COVID-19) si descurajati intoarcerea in tara a persoanelor din zonele de risc, respectiv din tarile cu numar mare de cazuri cu noul coronavirus. Date actualizate in timp real despre tarile vizate pot fi obtinute accesand acest link, respectiv „Lista regiunilor si localitatilor din zona rosie si zona galbena cu transmitere a COVID-19”
 
Limitati folosirea bancnotelor si a monedelor, optand pentru plati cu cardul/telefonul sau plati on-line.
 
Optati pentru munca de acasa, in masura in care aveti aceasta posibilitate oferita de angajator.
 
Respectati cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra cat si pe cei apropiati. Folositi masca de protectie doar in cazul in care aveti simptome de gripa sau raceala, pentru a-i proteja pe ceilalti.
 
Tineti cont de faptul ca nu in toate cazurile infectarea cu noul coronavirus(COVID-19) este vizibila prin simptome specifice (tuse, febra, dificultati in respiratie).
 
Evitati, cu prioritate, expunerea persoanelor in varsta (peste 65 de ani) si a celor cu imunitate scazuta/boli asociate catre alte persoane cu simptome de gripa sau raceala, in zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane.
 
Semnalati autoritatilor orice caz despre care aveti cunostinta ca ar fi putut intra in contact cu o persoana confirmata cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o tara afectata (zona rosie sau zona galbena) si care nu se afla in izolare.
 
Semnalati imediat medicului de familie daca ati calatorit in zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar daca la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alerta. Detalii pot fi obtinute accesand acest link, respectiv „Lista regiunilor si localitatilor din zona rosie si zona galbena cu transmitere a COVID-19”, actualizata periodic.
 
Ramaneti acasa daca aveti simptome de gripa sau raceala (tuse, febra, dificultati in respiratie) si sunati medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeti din
primul moment la unitatile de urgenta.
 
Daca va aflati in autoizolare la domiciliu respectati cu strictete recomandarile autoritatilor, NU parasiti sub nicio forma domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiti vizitatori si NU intrati in contact apropiat cu eventualele persoane care va furnizeaza alimente sau produse.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016