Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Furajele animalelor si laptele obtinut de la fermele din judetul Suceava sunt conforme si nu s-a depistat prezenta aflatoxinelor. Acesta este rezultatul analizelor efectuate de catre reprezentantii teritoriali ai ANSVSA, in cadrul campaniei nationale de testare in industria laptelui.
Judetul Suceava are cel mai mare numar de ferme de vaci de lapte din tara si proceseaza, zilnic, in perioada de iarna 250.000 de litri de lapte si 500.000 de litri de lapte in perioada primavara-vara.
Directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilisoi, a declarat pentru Mediafax ca a dispus, saptamana trecuta, constituirea unei echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Biroului Siguranta Alimentelor de Origine Animala, care sa faca verificari oficiale cu privire la modul in care operatorii alimentari din sectorul laptelui implementeaza prevederile Regulamentului (CE) nr. 1881/2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiti contaminanti din produsele alimentare, cu referire in special la aflatoxina M1 din lapte crud si lapte pasteurizat, destinat procesarii ulterioare, in vedererea obtinerii de produse lactate.
El a spus ca echipa a facut controale tematice in domeniile productiei, colectarii, procesarii si comercializarii laptelui crud prin intermediul automatelor si au fost prelevate probe de lapte crud, din fermele de vaci de lapte, centrele de colectare si automatelor pentru vanzarea directa a laptelui crud catre consumatorul final, precum si probe de lapte pasteurizat, destinat procesarii ulterioare, in vedererea obtinerii de produse lactate de la unitatile de procesare a laptelui autorizate sanitar veterinar.
Directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilisoi, a declarat pentru Mediafax ca a dispus, saptamana trecuta, constituirea unei echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Biroului Siguranta Alimentelor de Origine Animala, care sa faca verificari oficiale cu privire la modul in care operatorii alimentari din sectorul laptelui implementeaza prevederile Regulamentului (CE) nr. 1881/2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiti contaminanti din produsele alimentare, cu referire in special la aflatoxina M1 din lapte crud si lapte pasteurizat, destinat procesarii ulterioare, in vedererea obtinerii de produse lactate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a spus ca echipa a facut controale tematice in domeniile productiei, colectarii, procesarii si comercializarii laptelui crud prin intermediul automatelor si au fost prelevate probe de lapte crud, din fermele de vaci de lapte, centrele de colectare si automatelor pentru vanzarea directa a laptelui crud catre consumatorul final, precum si probe de lapte pasteurizat, destinat procesarii ulterioare, in vedererea obtinerii de produse lactate de la unitatile de procesare a laptelui autorizate sanitar veterinar.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News