Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Larisa Ionescu-Calinesti: "Compozitia chimica a mierii difera in functie de tipul floral, atat in ceea ce priveste proportia diferitelor zaharuri, cat mai ales prin spectrul polenic"


"Istoria scrisa a utilizarii mierii ca medicament incepe cu cea a cuvantului scris la Sumer: o tablita de lut mentioneaza mierea ca remediu al ulcerelor de piele (3.000 i.Hr.)", ne-a spus dr. Larisa Ionescu-Calinesti, medic primar de medicina interna cu atestat in apifitoterapie de la Institutul National de Medicina Alternativa si Complementara. Efectele vindecatoare ale mierii mentionate in cultura tuturor popoarelor sunt astazi explicate stiintific. Mierea este fabricata de albine printr-un proces fascinant si complex. "Prin procesare, nectarul florilor se imbogateste cu enzime ce provin din saliva albinelor. Depozitat in interiorul stupului, pierde 80% din apa prin ventilatia produsa de aripile albinelor", a explicat dr. Larisa Ionescu-Calinesti. Astfel, mierea se transforma intr-un veritabil medicament-aliment natural prin continutul sau bogat in substante nutritive si calorii.
"Compozitia chimica a mierii difera in functie de tipul floral, atat in ceea ce priveste proportia diferitelor zaharuri, cat mai ales prin spectrul polenic. Pe langa multi compusi cum ar fi cei fenolici de origine vegetala sau acizi organici, ea contine vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B6, acid folic etc.), vitamina PP, vitamina K. Se gasesc si substantele minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, seleniu, fier, zinc, cupru)", a subliniat dr. Larisa Ionescu-Calinesti. Specialistul mentioneaza ca, prin calitatile nutritive si energizante, mierea este indicata in toate starile de astenie (convalescenta, surmenaj si epuizare psihica). De asemenea, ea este un laxativ osmotic bland, antioxidant natural, prebiotic (reface flora saprofita intestinala, inhiba bacteria Helicobacter pylorii responsabila de ulcerul gastric.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016