"Istoria scrisa a utilizarii mierii ca medicament incepe cu cea a cuvantului scris la Sumer: o tablita de lut mentioneaza mierea ca remediu al ulcerelor de piele (3.000 i.Hr.)", ne-a spus dr. Larisa Ionescu-Calinesti, medic primar de medicina interna cu atestat in apifitoterapie de la Institutul National de Medicina Alternativa si Complementara. Efectele vindecatoare ale mierii mentionate in cultura tuturor popoarelor sunt astazi explicate stiintific. Mierea este fabricata de albine printr-un proces fascinant si complex. "Prin procesare, nectarul florilor se imbogateste cu enzime ce provin din saliva albinelor. Depozitat in interiorul stupului, pierde 80% din apa prin ventilatia produsa de aripile albinelor", a explicat dr. Larisa Ionescu-Calinesti. Astfel, mierea se transforma intr-un veritabil medicament-aliment natural prin continutul sau bogat in substante nutritive si calorii.
"Compozitia chimica a mierii difera in functie de tipul floral, atat in ceea ce priveste proportia diferitelor zaharuri, cat mai ales prin spectrul polenic. Pe langa multi compusi cum ar fi cei fenolici de origine vegetala sau acizi organici, ea contine vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B6, acid folic etc.), vitamina PP, vitamina K. Se gasesc si substantele minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, seleniu, fier, zinc, cupru)", a subliniat dr. Larisa Ionescu-Calinesti. Specialistul mentioneaza ca, prin calitatile nutritive si energizante, mierea este indicata in toate starile de astenie (convalescenta, surmenaj si epuizare psihica). De asemenea, ea este un laxativ osmotic bland, antioxidant natural, prebiotic (reface flora saprofita intestinala, inhiba bacteria Helicobacter pylorii responsabila de ulcerul gastric.
Citeste mai mult in Romania Libera
"Compozitia chimica a mierii difera in functie de tipul floral, atat in ceea ce priveste proportia diferitelor zaharuri, cat mai ales prin spectrul polenic. Pe langa multi compusi cum ar fi cei fenolici de origine vegetala sau acizi organici, ea contine vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B6, acid folic etc.), vitamina PP, vitamina K. Se gasesc si substantele minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, seleniu, fier, zinc, cupru)", a subliniat dr. Larisa Ionescu-Calinesti. Specialistul mentioneaza ca, prin calitatile nutritive si energizante, mierea este indicata in toate starile de astenie (convalescenta, surmenaj si epuizare psihica). De asemenea, ea este un laxativ osmotic bland, antioxidant natural, prebiotic (reface flora saprofita intestinala, inhiba bacteria Helicobacter pylorii responsabila de ulcerul gastric.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News