Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Libra Bank: Anul acesta vom acorda o atentie sporita agriculturii

libra-bank-anul-acesta-vom-acorda-o-atentie-sporita-agriculturii

Sectorul financiar va inregistra in perioada urmatoare o crestere moderata a creditarii, cifrele vehiculate plasandu-se sub 5%, a declarat Emil Bituleanu, presedintele Libra Internet Bank. Totodata, reprezentantul bancii a declarat faptul ca anul acesta Libra Bank va acorda o atentie sporita sectorului agricol.


In acelasi timp, oficialul bancii a sustinut ca anul acesta institutia fiananciara pe care o reprezinta va acorda o atentie mai mare sectorului agricol.
“Orizontul pe care ni-l propunem este de 500 milioane lei. Sectoarele noastre de interes sunt in continuare cele traditionale (profesiile liberale si companiile), insa anul acesta vom acorda o atentie sporita domeniului pe care am inceput sa il dezvoltam in urma cu doi ani, agricultura”, a spus Emil Bituleanu pentru Agerpres.
 
Numarul institutiilor financiare care s-au inscris in acest an in programul APIA pentru finantarea agricultorilor cu credite garantate de stat, a crescut la 12, fata de sapte anul trecut. Cu toate ca numarul bancilor a crescut,  ramâne de vazut câti fermieri vor putea lua in mod real imprumuturi. Potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) , in 2012 peste 30.000 de fermieri au solicitat astfel de credite insa este necunoscut numarul celor care le-au obtinut.

Relatia dintre banci si fermieri a fost intotdeauna tensionata, in conditiile in care agricultorii romani intampina frecvent dificultati in contractarea creditelor bancare. Insititutiile financiare sunt retinute in a acorda credite agricole in lipsa unor venituri certe si a unor garantii cat mai consistente.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Problema a fost semnalata de curand si de catre Presedintele Federatiei Agricultorilor Fermierul, Ginu Toma, care propune ca solutie crearea unui fond de garantare/contragarantare de catre stat.
 
“Bancile desconsidera agricultura, nu iau in calcul decat bunurile efective, proprietatile (vile, apartamente), nu iau in calcul productiile sau veniturile viitoare. Retehnologizarea agriculturii a intarziat in primul rand din cauza faptului ca bancile au fost restrictive in a acorda credite. Cea mai mare problema este ca sistemul bancar nu ajuta agricultura. Singura solutie o reprezinta implicarea statului prin crearea unui fond de garantare/contragarantare. Avand in vedere veniturile pe care le aduce agricultura este nevoie de putina vointa politica”, a declarat, pentru Toma pentru Curierul National.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016