Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a alocat 70 milioane de lei pentru plata rentei viagere


Suma alocata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru plata rentei viagere in 2009 va fi de 70 de milioane de lei, bani necesari pentru aproximativ 80.000 de cereri depuse anul acesta. Suma acordata anul trecut din bugetul MADR a fost de aproximativ 32 de milioane de lei, informeaza Newsin.
"Suma a crescut pentru ca s-a modificat modul de calcul al rentei viagere, iar in 2009 vor trebui platite sumele aferente dosarelor existente din 2006, 2007 si 2008 ", a declarat seful serviciului dosare de renta viagera agricola, Cristian Popa.

Totodata, reprezentantul ADS a mai declarat ca renta viagera este un drept al rentierilor si chiar daca programul ar inceta la 31 decembrie 2009, in 2010 vor trebui platite cererile depuse in anul precedent.

Romania a informat in aprilie Comisia Europeana (CE) ca renta viagera acordata fermierilor care vand sau arendeaza terenul agricol nu este un ajutor de stat, asa cum s-a notificat initial, ci un drept castigat in urma unei legi, a declarat directorul in cadrul ADS, Teodor Kilaiditis in aprilie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a informat CE cu privire la toate programele pe care le va finanta dupa aderare, pana in 2009, iar renta viagera a fost notificata ca fiind ajutor de stat. Insa renta nu este nici subventie, nici ajutor de stat, ci un drept castigat in urma unei legi speciale", spunea directorul in Agentia Domeniilor Statului (ADS), Teodor Kilaiditis.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a initiat programul privind renta viagera in 2005 cu scopul de a concentra suprafetele agricole in exploatatii eficiente, masura impusa de necesitatea compatibilizarii agriculturii romanesti cu cea din tarile membre ale Uniunii Europene. Programul a devenit operational in 2006.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016