Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a primit banii pentru plata subventiilor pe motorina si a fermierilor afectati de seceta

madr-a-primit-banii-pentru-plata-subventiilor-pe-motorina-si-a-fermierilor-afectati-de-seceta

La rectificarea bugetara, ministerul a primit 769,5 milioane de euro, insa suma destinata despagubirii fermierilor afectati de seceta este mai putin de jumatate din cea solicitata in acest sens.


Ministerul Agriculturii va primi cei mai multi bani la rectificarea bugetara, in proiectul ordonantei de urgenta in acest sens fiind prevazuta suma de 769,5 milioane de lei. Banii urmeaza a fi folositi pentru plata transei aferente anului 2016 a titlurilor executorii si a subventiilor pentru motorina, precum si pentru cheltuieli pentru imbunatatiri funciare, investitii si pentru fonduri externe nerambursabile.
 
In aceeasi suma este inclusa si o estimare de 300 de  milioane de lei pentru despagubirile  acordate producatorilor agricoli afectati de seceta, suma reprezentand mai putin de jumatate din cea solicitata in acest sens de ministrul Daniel Constantin, cu toate ca acesta se laudase ca a ajuns la o intelegere in acest sens cu seful de la Finante si premierul.
 
Acesta sustinea ca a primit asigurari ca la rectificarea bugetara, ministerul pe care il conduce va primi doar pentru despagubirea fermierilor afectati de seceta 640 de milioane de lei, dar in realitate, suma alocata in acest sens este de 300 de milioane de lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Constantin a mai precizat ca a fost notificata si Comisia Europeana despre plata acestor despagubiri si ca de la 1 noiembrie vor incepe sa se primeasca cereri din partea fermierilor, urmand ca de la jumatatea lui decembrie, dupa ce se va primi acordul Comisiei Europene, sa se inceapa efectuarea platilor.
 
Suprafata terenurilor agricole afectate, in diverse stadii, de seceta se ridica la 1,6 milioane de hectare.
 
„Vorbim aici de cei care au suferit pierderi pe suprafete mai mari de 30%, deci intre 30% si 100%. A nu se intelege ca toata suprafata de 1,6 milioane de hectare a fost afectata in totalitate. In diverse stadii, aceasta suprafata este afectata. Numarul de beneficiari care va primi aceste despagubiri este de aproximativ 173.524, dupa evaluarile pe care noi le-am primit de la Directiile Agricole si institutiile care functioneaza in subordinea Prefecturilor. As vrea sa subliniez ca 165.000 dintre beneficiari sunt persoane fizice”, a declarat in acest senst ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016