Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR cere ajutorul MAI. Situatia din agricultura, in atentia fortelor de ordine

madr-cere-ajutorul-mai-situatia-din-agricultura-in-atentia-fortelor-de-ordine

MADR cere oficial ajutorul MAI pentru a pune sub control situatia din agricultura. Iata ce urmeaza a se intampla.


Un oficial MADR a afirmat ca Ministerul poate sprijini fermierii sa combata si sa reduca efectele schimbarilor climatice prin investitiile planificate pe componenta de mediu si schimbari climatice, precum si in infrastructura de imbunatatiri funciare.
 
Intalnirea a fost organizata la initiativa MADR, in urma intrevederii pe care oficialul MADR a avut-o cu fermierii in 26 august in judetul Constanta si a vizat dezbaterea urmatoarelor subiecte: necesitatea modernizarii prioritare a sistemului de irigatii din Dobrogea; posibilitatea amanarii platii ratelor catre banci si firmele de leasing; ordinul 182/2020 privind normele de prevenirea si stingerea incendiilor specifice activitatilor sectoarelor din domeniul agricol; despagubirile pentru seceta.
 
In acest context, George Scarlat le-a transmis fermierilor ca MADR, prin APIA, se afla in plin proces de centralizare a cererilor depuse pentru plata ajutorului de stat de catre fermierii care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica si a facut apel catre cei prezenti sa indemne toti producatorii agricoli din judet, care detin procese-verbale de constatare si evaluare a pagubelor, sa depuna cererea de solicitare a ajutorului de stat la centrele judetene APIA pana la data de 15 septembrie inclusiv.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cu privire la Ordinul 182/2020 privind normele de prevenire si stingere a incendiilor specifice activitatilor sectoarelor din domeniul agricol, conducerea MADR a declarat ca acesta a fost abrogat, iar in prezent au loc dezbateri in cadrul grupurilor de lucru la nivelul MAI si MADR pentru elaborarea unui nou act normativ imbunatatit. Totodata, secretarul de stat a sustinut ca in momentul elaborarii unui nou proiect simplificat, vor fi organizate consultari cu formele asociative.
 
In ceea ce priveste prorogarea ratelor bancare si de leasing, secretarul de stat a afirmat ca acest aspect nu este de competenta MADR, dar i-a asigurat pe cei prezenti ca Ministerul este alaturi de fermieri si sustine acest demers, in acest sens realizandu-se o serie de intalniri cu reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor la sediul MADR, precum si un proiect de Ordonanta de Urgenta, care a fost inaintat spre analiza catre Ministerul Finantelor Publice (MFP), iar in perioada urmatoare va avea loc o intalnire pentru discutarea acesteia cu reprezentantii MFP.
 
In cadrul discutiilor, secretarul de stat in MADR a prezentat succint lucrarile incluse in Programul National de Investitii in infrastructura principala de irigatii si a precizat ca Ministerul va avea oportunitatea de a include in Programul national de redresare si rezilienta sume consistente pentru obiective de investitii majore in agricultura, precum proiecte de infrastructura pentru adaptarea la schimbari climatice, compensarea deficitului de umiditate a solului in vederea combaterii riscului de seceta, reducerea riscului la inundatii si alunecari de teren.
 
George Scarlat a precizat ca Ministerul considera prioritara reabilitarea amenajarilor nefunctionale existente, dar totodata acorda importanta si identificarii unor noi suprafete pentru a reusi sa se realizeze noi investitii in amenajari.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016