Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR dezminte acuzatiile aparute in presa cu privire la vinurile romanesti
Ministerul Agriculturii dezminte acuzatiile aparute in presa la inceputul lunii februarie referitoare la calitatea si autenticitatea unor sortimente de vinuri romanesti existente pe piata.
Autoritatile au demarat o actiune ampla de prelevare de probe de la societatile invocate, in vederea efectuarii de analize specifice depistarii compusilor nespecifici din compozitia vinului. Concluziile emise in baza analizelor de laborator, de catre laboratoare acreditate pentru controlul oficial al vinurilor, au evidentiat faptul ca vinurile sunt conforme din punct de vedere al compozitiei chimice si naturaletii, elementele de compozitie provenind exclusiv din fermentarea strugurilor si neexistand nici un risc pentru sanatatea consumatorilor.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, institutie responsabila cu verificarea calitatii vinurilor expuse spre comercializare, a solicitat redactorilor publicatiei sa-i puna la dispozitie dovezile care au stat la baza informatiilor din cuprinsul articolelor denigratoare. Conform informatiilor postate pe site-ul ministerului, pana la aceasta data nu s-a raspuns solicitarii si nici nu au fost intreprinse masuri rectificative,
Potrivit MADR, contrar celor prezentate in articolele mentionate, in Romania nu a existat nici un control oficial al Comisiei Europene in urma caruia sa se fi constatat sau concluzionat ca peste 30 de sortimente de vinuri au fost depistate ca avand adaosuri de alcool, zahar, conservanti, arome, sau substante daunatoare sanatatii, asa cum se precizeaza in articol;
Ministerul mai subliniaza faptul ca in lista ”de vinuri periculoase” publicata, sunt enumerate vinuri sau societati care nu mai sunt prezente in reteaua comerciala la aceasta data, sau care nu au fost depistate in ultimii ani cu neconformitati de natura calitativa si/sau compozitionala;
In reteaua comerciala se gasesc foarte multe sortimente de vinuri ambalate in sticle de 750 ml, la un pret de sub 15 lei/sticla, vinuri care sunt naturale si conforme din punct de vedere al compozitiei. In toate tarile producatoare si consumatoare de vin, pretul variaza in limite foarte largi functie de strategia financiara a operatorilor economici. Preturile practicate in UE pentru categoria vin de masa incep de la valoarea de 1 Euro, iar 80% din vinul romanesc comercializat apartine acestei categorii, sustine MADR.
Totodata, ministerul Agriculturii prezizeaza ca in urma investitiilor facute in ultimii ani, s-a inregistrat o crestere a nivelului de tehnologizare a producerii de vinuri, ceea ce ii ajuta pe producatori sa ofere consumatorilor produse conforme si naturale, dovada in acest sens fiind si distinctiile obtinute de vinurile romanesti la numeroase concursuri nationale si internationale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu organizatiile profesionale reprezentative din sectorul vitivinicol, asigura consumatorii ca vinurile comercializate pe piata sunt autentice, in marea lor majoritate fiind vinuri verificate si atestate ca vinuri DOC sau IG, de catre structurile abilitate ale statului.
Articolele aparute in presa la inceputul lunii februarie sustin ca UE a constatat ca mai mult de 30 de sortimente de vin produse in Romania sunt facute doar din alcool rafinat si contin zahar, conservanti si arome mult peste limita admisa de normele europene
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi