Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Gradul de absorbtie a fondurilor europenepentru agricultura a depasit 84 la suta

madr-gradul-de-absorbtie-a-fondurilor-europenepentru-agricultura-a-depasit-84-la-suta

In acelasi timp, oficialii din cadrul ministerului Agriculturii anunta ca platile efectuate pana in prezent prin PNDR 2007-2013 se apropie de valaoare totala de 7,6 miliarde de euro.


Agricultura ramane in continuare domeniul cu cea mai mare rata de absorbtie a fonsurilor europene, oficialii din cadrul MADR anuntand zilele trecute ca gradul de absorbtie al acestor fonduri in domeniul agricol a depasit pregul de 84 la suta si mai mult ca zigur va trece si de pragul de 90 la suta.
 
Astfel, George Turtoi,  secretar de stat in cadrul MADR a anuntat sapatamana aceasta ca „avem o rata de absorbtie de 84% si aproape 7,6 miliarde de euro din bani europeni platiti beneficiarilor si rambursati de catre Comisia Europeana. Cred ca vom depasi o rata de absorbtie de peste 90% pe acest program, mai ales daca obtinem acordul pentru prelungirea cu sase luni a termenului de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, dar si posibilitatea ca banii de la anumite axe de finantare care nu au fost accesati sa fie realocati catre alte axe ale programului”.
 
Turtoi a reamintit ca pana in prezent, pe noul PNDR nu a fost depus decat un singur dosar. Secretarul de stat spune ca acesta nu este un lucru ingrijorator intrucat beneficiarii sunt concentrati in aceasta perioada mai mult pe depunerea cereilor la APIA, insa dupa ce termenele de depunere vor expira, isi vor indrepta atentia si catre proiectele de investiitii, in conditiile in care una dintre conditii este sa isi calculeze dimensiunea fermei pe baza cererii depuse la APIA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Este posibil ca la APIA o parte din suprafata sa nu fie considerata eligibila la plata si atunci nu apare inregistrat in sistem cu acea suprafata, care nu mai este luata in considerare la calculul standard output, a marjei brute la nivel de ferma. In aceste conditii, beneficiarii asteapta sa vada care este suprafata certa declarata si identificata la APIA sau animalele certe. Asa este la inceputul fiecarui program. De asemenea, este si o perioada de tatonare din partea firmelor de consultanta, pentru ca sunt foarte multe modificari in bine si vor sa nu greseasca, mai ales ca multi beneficiari sunt suparati pe partea de consultanta din cauza problemelor anterioare pe programul trecut", a explicat George Turtoi.
 
Totodata, in luna august, se va lansa noua Retea Nationala de Dezvoltare Rurala pentru promovarea masurilor din program si constientizarea populatiei, serviciile pe RNDR urmand sa nu mai fie externalizate cum s-a intamplat pe vechiul program.
 
„In iulie, se termina actuala retea si undeva in august o vom lansa pe cea de pe noul PNDR. Nu mai externalizam aceste servicii, ci o sa le facem 'in house' de catre toate directiile din minister. Este optiune pentru noi, este si mai eficienta si mai putin costisitoare. Avem toti angajatii ministerului specializati pe toate domeniile din zona rurala si reteaua se adreseaza zonei rurale si, de aceea, putem folosi acesti specialisti pentru a realiza toate activitatile retelei. In general, la nivel european, aceasta retea se face in casa. Pe vechiul program s-a considerat ca nu avem expertiza si, de aceea, au fost externalizate aceste servicii. Acum, eu consider ca avem expertiza suficienta”, a mai declarat George Turtoi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016