Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAPDR a verificat 727 de comercianţi de fructe şi legume şi a aplicat amenzi de 276.479 lei

Inspectorii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) au verificat în perioada 13 – 17 iulie 727 de comercianţi de fructe şi legume proaspete şi au aplicat amenzi de 276.479 lei, se arată într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei NewsIn.

"În săptămâna 13 – 17 iulie au fost efectuate în toată ţara acţiunile de verificare pe filiera de comercializare a fructelor şi legumelor proaspete iniţiate de MAPDR. Inspecţia şi controlul au fost realizate de echipe mixte la nivelul fiecărui judeţ, formate din inspectori ai Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, inspectori ai direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală, comisari ai Gărzii Financiare, ofiţeri din cadrul inspectoratelor de poliţie şi comisari ai oficiilor pentru protecţia consumatorilor", potrivit comunicatului ministerului.


Astfel, prin verificările efectuate în această perioadă au fost controlaţi 727 agenţi economici persoane fizice şi juridice, au fost aplicate 119 amenzi, în valoare de 276.479 lei şi 98 avertismente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 2.328,2 kg fructe şi legume proaspete, fiind confiscate 22.198 kg legume şi fructe şi a fost suspendată autorizaţia de funcţionare a unei societăţi comerciale.

Inspectorii din corpul de control au întocmit un dosar penal şi au fost prelevate 46 probe de legume şi fructe proaspete de la operatori, în vederea determinării reziduurilor de pesticide.

Deficienţele descoperite au constat în lipsa documentelor de provenienţă a produselor, neînscrierea pe documentele de însoţire a mărfii a categoriei de calitate şi a ţării de origine a produselor, comercializarea unor produse care nu corespund standardului general de calitate, comercializarea unor cantităţi mai mari de produse decât cele înscrise în certificatele de producători, neîntocmirea la zi a evidenţelor de gestiune pentru mărfurile comercializate;

În plus, s-au constatat la comercianţii de fructe şi legume proaspete lipsa certificatelor de producător sau nevizarea la zi a acestora, neafişarea, la punctele de lucru ale societăţilor comerciale din pieţele agroalimentare, a denumirii firmei şi a codului unic de înregistrare, lipsa casei de marcat şi neînregistarea în aceasta a vânzărilor şi neprezentarea buletinelor de verificare metrologică.

Potrivit comunicatului MAPDR va continua acţiunile de verificare pe filiera de comercializare a fructelor şi legumelor proaspete.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016