Productia de vin in 2010 va fi mult mai mica in judetul Maramures fata de alti ani, din cauza ploilor abundente, a schimbarilor bruste de temperatura, dar si a daunatorilor.
Proprietarii micilor plantatii viticole spun ca abia vor fi struguri pentru consum, in conditiile in care bolile au afectat chiar si speciile indigene de vita-de-vie, care foarte rar erau atacate de boli sau daunatori, desi s-au aplicat toate stropiturile prevazute si lucrarile de intretinere a viilor.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Maramures sustin ca anul acesta speciile indigene, cele care ar trebui sa fie perfect adaptate conditiilor autohtone, au fost cel mai afectate de boli si daunatori.
“In aceasta toamna, cand trebuia sa se coaca strugurii, multi proprietari au apelat la specialisti din cauza faptului ca pe ciorchine numai doua, trei boabe erau mari si crescute fiziologic normal, iar celelalte boabe erau stafidite, aveau o culoare vinetie si erau uscate. In acest an, si hibrizii autohtoni au dezvoltat o sensibilitate foarte mare la conditiile climatice, asa ca si aceste soiuri au fost afectate”, a declarat recent Melania Oltean, sefa Departamentului Prognoza, Avertizare si Politie Fitosanitara din cadrul Directiei Fitosanitare Maramures.
Potrivit estimarilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, proprietarii detin aproximativ 1.200 ha de terenuri cultivate cu vita-de-vie.
Proprietarii micilor plantatii viticole spun ca abia vor fi struguri pentru consum, in conditiile in care bolile au afectat chiar si speciile indigene de vita-de-vie, care foarte rar erau atacate de boli sau daunatori, desi s-au aplicat toate stropiturile prevazute si lucrarile de intretinere a viilor.
Specialistii Unitatii Fitosanitare Maramures sustin ca anul acesta speciile indigene, cele care ar trebui sa fie perfect adaptate conditiilor autohtone, au fost cel mai afectate de boli si daunatori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“In aceasta toamna, cand trebuia sa se coaca strugurii, multi proprietari au apelat la specialisti din cauza faptului ca pe ciorchine numai doua, trei boabe erau mari si crescute fiziologic normal, iar celelalte boabe erau stafidite, aveau o culoare vinetie si erau uscate. In acest an, si hibrizii autohtoni au dezvoltat o sensibilitate foarte mare la conditiile climatice, asa ca si aceste soiuri au fost afectate”, a declarat recent Melania Oltean, sefa Departamentului Prognoza, Avertizare si Politie Fitosanitara din cadrul Directiei Fitosanitare Maramures.
Potrivit estimarilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, proprietarii detin aproximativ 1.200 ha de terenuri cultivate cu vita-de-vie.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News