Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Maramures: Culturile de vita, afectate de boli si daunatori


Productia de vin in 2010 va fi mult mai mica in judetul Maramures fata de alti ani, din cauza ploilor abundente, a schimbarilor bruste de temperatura, dar si a daunatorilor.
Proprietarii micilor plantatii viticole spun ca abia vor fi struguri pentru consum, in conditiile in care bolile au afectat chiar si speciile indigene de vita-de-vie, care foarte rar erau atacate de boli sau daunatori, desi s-au aplicat toate stropiturile prevazute si lucrarile de intretinere a viilor.

Specialistii Unitatii Fitosanitare Maramures sustin ca anul acesta speciile indigene, cele care ar trebui sa fie perfect adaptate conditiilor autohtone, au fost cel mai afectate de boli si daunatori.

“In aceasta toamna, cand trebuia sa se coaca strugurii, multi proprietari au apelat la specialisti din cauza faptului ca pe ciorchine numai doua, trei boabe erau mari si crescute fiziologic normal, iar celelalte boabe erau stafidite, aveau o culoare vinetie si erau uscate. In acest an, si hibrizii autohtoni au dezvoltat o sensibilitate foarte mare la conditiile climatice, asa ca si aceste soiuri au fost afectate”, a declarat recent Melania Oltean, sefa Departamentului Prognoza, Avertizare si Politie Fitosanitara din cadrul Directiei Fitosanitare Maramures.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit estimarilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, proprietarii detin aproximativ 1.200 ha de terenuri cultivate cu vita-de-vie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016