Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea Britanie creste cu 30% numarul slujbelor din agricultura oferite romanilor si bulgarilor


Marea Britanie a suplimentat cu 30% numarul locurilor de munca sezoniere din agricultura care sunt disponibile pentru lucratorii romani si bulgari si a mentinut oferta de posturi pentru industria de procesare a alimentelor, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Autoritatile britanice au anuntat ca numarul de locuri de munca disponibile in cadrul Schemei Lucratorilor Sezonieri din Agricultura (SAWS) va fi suplimentat cu 5.000 (de la 16.250 in 2008 la 21.250 in 2009), iar contingentul alocat industriei de procesare a alimentelor va fi mentinut la 3.500 de locuri de munca. De asemenea, ele au anuntat ca vor mentine masurile tranzitorii pentru cetatenii romani si bulgari pana in anul 2011, dar iau in calcul reevaluarea deciziei pana la sfarsitul lui 2009.

Similar Marii Britanii, Irlanda a anuntat mentinerea restrictiilor pentru lucratorii romani si cei bulgari.

La propunerea ministrului belgian al muncii, Joel Milquet, Consiliul de Ministri din Belgia a aprobat proiectul Decretului regal prin care se prelungeste cu inca trei ani, pana la 31 decembrie 2011, perioada de restrictionare a accesului cetatenilor din Romania si Bulgaria pe piata muncii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In Germania, romani vor putea beneficia, in continuare, de locuri de munca in baza acordurilor bilaterale si a prevederilor legale privind imigratia controlata, permisele de munca fiind acordate de cele circa 660 de filiale locale ale Agentiei Federale pentru Munca. De la 1 ianuarie 2009, durata contractului de munca pentru lucratorii sezonieri care activeaza in baza "Intelegerii bilaterale pentru angajarea de lucratori romani pentru o activitate cu durata determinata" a fost prelungita de la 4 luni la 6 luni anual.

Si autoritatile italiene au decis prelungirea pentru 2009 a aplicarii regimului tranzitoriu privind accesul lucratorilor romani pe piata muncii. Guvernul italian a optat pentru o deschidere graduala a pietei nationale a muncii pentru lucratorii romani, mentinand derogarile pentru unele sectoare de activitate si profesii, precum agricultura, turistic-hotelier, activitate domestica si asistenta acordata persoanelor, constructii, mecanica, personal de conducere, personal cu inalta calificare, precum si lucratori pentru munca sezoniera.

Danemarca va liberaliza de la 1 mai 2009 accesul lucratorilor romani pe piata muncii.

Guvernul ungar a abrogat prevederile restrictive privind angajarea in munca a romanilor, insa a mentinut obligativitatea inregistrarii raporturilor de munca.

La inceputul anului 2009, Grecia, Portugalia, Spania si Ungaria au ridicat restrictiile privind libera circulatie pe piata muncii pentru romani si bulgari. Romanii pot munci tot fara sa aiba nevoie de permis si in Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Suedia.

Potrivit ANOFM, romanii mai au nevoie de permis de munca daca vor sa lucreze in Germania, Marea Britanie, Irlanda, Franta, Austria, Belgia, Italia, Luxemburg, Olanda si Malta, precum si in state din Spatiul Economic European sau Elvetia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016