Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Marii retaileri: Nu este folositor să avem un protecţionism naţional!
România ar trebui să permită negocierea liberă a contractelor dintre producători şi retaileri, consideră reprezentanţii Eurocommerce, asociaţia europeană ce reuneşte peste şase milioane de companii de comerţ.
"Am primit semnale de la retailerii din România despre protecţionismul de pe pieţe naţionale. Pe de o parte, acest protecţionism este de înţeles pentru că criza a pus presiune pe economiile naţionale, dar avem o piaţă unică a UE. Nu este folositor să avem un prortecţionism naţional', a declarat miercuri, pentru Agerpres, preşedintele Eurocommerce, Rainhardt Freiherr von Leoprechting, cu ocazia România Retail Summit.
La rândul său, secretarul general al Eurocommerce, Xavier Durieu, a declarat pentru Agerpres că organizaţia a primit semnale de la retailerii din România şi din afara ţării că legislaţia naţională o încalcă uneori pe cea europeană.
"Poziţia Eurocommerce este că legislaţia europeană trebuie implementată în toate statele membre. Cred că România a făcut multe progrese pentru dezvoltarea IMM-urilor şi trebuie să continue pe acest drum. Însă, în ceea ce priveşte legea, a împiedica publicitatea produselor în magazine, a împiedica taxa de raft pentru poziţionarea produselor este o greşeală. Libertatea încheierii contractelor între producători şi retaileri ar trebui să fie regula, bineînţeles fără să permită abuzul de poziţie dominantă", a spus Durieu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a afirmat că, la nivel european, există de multe ori o lipsă de înţelegere a complexităţii lanţului de distribuţie, în ceea ce priveşte preţurile fermierilor spre exemplu, preţurile comercianţilor, marjele lor de profit.
În opinia sa, cele adecvate legislaţii în domeniu din Europa sunt cele din statele scandinave şi Olanda, care respectă interesele tuturor jucătorilor pe lanţul de distribuţie al unui produs, conţin mai puţin populism şi mai puţin lobby din partea jucătorilor mari de pe piaţă.
"Comerţul suferă acum profund din cauza recesiunii, nu numai în România. Trebuie să se confrunte, de asemenea, şi cu unele iniţiative la nivelul UE şi la nivel naţional care, dacă nu suntem atenţi, vor pune piedici dezvoltării viitoare. Pieţele de retail au ajuns la saturaţie în multe state membre UE şi este dificil pentru retaileri să mai crească pe piaţa internă. Prezenţa retailerilor moderni din Europa de vest a afectat structura tradiţională a comerţului în noile state membre şi aceste schimbări au generat tensiuni. Dar economiile naţionale au beneficiat de acest proces, iar consumatorii au avut acces la o gamă mai largă de produse, de calitate, la preţuri mai mici. Odată cu intrarea Europei în criză ne-am văzut însă sectorul acuzat de jupuirea consumatorilor şi de stoarcerea producătorilor şi furnizorilor noştri", a spus Durieu.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura