Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Masura de reducere a TVA-ului la carne prinde contur. Guvernantii anunta un proiect de lege in acest sens

masura-de-reducere-a-tva-ului-la-carne-prinde-contur-guvernantii-anunta-un-proiect-de-lege-in-acest-sens

Dupa ce Ungaria a decis reducerea TVA-ului la carnea de porc de la 27% la 5%, incepand cu ianuarie 2014, iar vecinii bulgarii au anuntat de asemenea ca isi propun sa urmeze acest model, reprezentantii Guvernul roman vehiculeaza la randul lor posibilitatea reducerii TVA-ului la carne de la 24% la 9%, dupa modelul aplicat produselor de panificatie.


„Reducerea TVA la carne este sustinuta de alianta PSD+UNPR+PC. Atat noi, cat si colegii parlamentari din PNL avem in lucru un astfel de proiect legislativ si mai mult ca sigur ca, in final va exista un proiect de lege comun”, a declarat deputatul PSD Liviu Harbuz, pentru publicatia Agrointeligenta.

Declaratia deputatului PSD vine in contextul in care tot mai multi producatori autohtoni se arata nemultumiti de masurile luate de autoritati pentru a sustine productia interna. In plus, firmele romanesti se simt amenintate de un posibil val de importuri masive din Ungaria.

“Crescatorii de porci sunt ingrijorati de importurile care vin din Ungaria, dupa ce de la 1 ianuarie la ei a scazut TVA la carne de porc de la 27% la 5%. Lor le convine sa vanda aici, unde pretul e mai mare decat in Ungaria. Chiar daca vand la pretul de la ei, castiga din diferenta de TVA, care la noi e 24%”, declara in urma cu o luna Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc.

"Va fi o presiune pe piata romaneasca. Au inceput deja sa creasca importurile, dar doar regional, deocamdata, in Bihor, Satu Mare si Arad. Ungurii vin cu carnea si o vand unde pot, la magazine mici, la macelarii sau la procesatori mai mici. Ne asteptam ca in aceste conditii pretul carnii de porc pe piata romaneasca sa scada", a mai spus oficialul asociatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reducerea TVA la 9% pentru panificatie a avut ca efect scaderea cu circa 6% a pretului de vanzare a painii la raft, jumatate din diferenta de pret rezultata la un TVA de 24%, astfel ca incasarile la producatori si in zona de retail au crescut, reiese din datele Consiliului Concurentei.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Masura de reducere a TVA-ului la carne prinde contur. Guvernantii anunta un proiect de lege in acest sens
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Punct de pe tulpina din care apar frunze. ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016