Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri antiseceta dupa modelul Portugaliei


Duminica va informam ca suprafata irigata a scazut, anul acesta, pana la cinci procente, conform unor statistici ale ANIF (Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare).

România ar putea implementa, insa, măsuri antisecetă după modelul Portugaliei, a declarat Marius Postelnicescu, la întâlnirea de astăzi, de la Lisabona, cu omologul său, Jose Rocha Afonso, vice-preşedinte al Insistuto da Agua I.P.- INAG, informeaza AmosNews.
Conform sursei citate, in cadrul întâlnirii de la Lisbona şi în baza Protocolului de cooperare din domeniul gospodăririi apelor, semnat între cele două ţări, în data de 10 iulie a.c., au fost stabilite echipe mixte de lucru care vor căuta soluţii la problemele comune. Echipele vor lucra pe cinci domenii: hidrologie, combaterea secetei, gestionarea inundaţiilor, realizarea planurilor de management bazinal, zonele costiere şi amenajarea litoralului. Prima întâlnire a echipelor de lucru va avea loc la Bucureşti, la sfârşitul lui noiembrie, unde vor fi stabilite obiectivele şi calendarul de acţiuni pentru anul viitor. Datele obţinute în urma acestor schimburi de experienţă între specialiştii români şi portughezi vor fi colectate şi analizate la nivelul Comisiei Europene, în vederea adoptării unei posibile Directive europene privind Seceta.

În România, în perioade secetoase, dificultăţile pot apărea pe fondul dezvoltării economice în zonele urbane şi din subdezvoltarea zonelor rurale, unde alimentarea cu apă se realizează din „foraje domestice” (fântâni clasice, unele realizate cu sprijiniri din piatră şi nedecolmatate de zeci de ani). În acelaşi timp, pe fondul unei secete prelungite, chiar în condiţiile asigurării resurselor cantitative de apă, se poate înregistra o tendinţă de scădere a calităţii acestora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Lipsa oxigenării şi prezenţa nitraţilor favorizează eutrofizarea temporară a lacurilor, iar prezenţa nitraţilor-nitriţilor în corpurile de apă subterană face dificilă tratarea pentru potabilizare a apelor. În condiţiile păstrării distribuţiei geografice actuale a cerinţei de apă, infrastructura existentă pentru asigurarea resursei poate face faţă creşterii cerinţei de apă cel puţin în viitorii 3-5 ani.

Având în vedere toate aceste riscuri, scopurile celor două ţări în combaterea deficitului de apă rămân aceleaşi, respectiv asigurarea resursei de apă cu prioritate către populaţie, din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Prin prisma noii politici europene, se impune găsirea unor soluţii europene comune, cu costuri reduse, care să urmărească realizarea unui nou echilibru între disponibilul de apă şi cerinţa de apă a folosinţelor, soluţii care să-şi dovedească beneficiile chiar şi în lipsa unor condiţii climatice extreme, Marius Postelnicescu, director general ANAR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016