Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medicii veterinari, avertisment cu privire la problemele din tara

medicii-veterinari-avertisment-cu-privire-la-problemele-din-tara

Colegiul Medicilor Veterinari emit un avertisment cu privire la problemele sectoriale din tara si cer ajutorul premierului.


Colegiul Medicilor Veterinari din Romania (CMVR) avertizeaza ca in 339 de comune din tara nu au fost efectuate actiunile de identificare a animalelor, intrucat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nu a atribuit contractele catre medicii veterinari de libera practica, iar animalele sunt comercializate fara documente si fara sa se cunoasca daca sunt sau nu bolnave.
 
"In acest moment, exista 339 de comune din Romania la nivelul carora ANSVSA, prin Directiile Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, nu efectueaza actiunile prevazute in HG 1156/2013 deoarece nu sunt atribuite contractele catre medicii veterinari de libera practica organizati in conditiile legii, motivul fiind lipsa creditelor de angajament din bugetul alocat catre ANSVSA.

Judete precum Alba, Valcea, Olt, Arges, Ialomita au teritorii imense neacoperite, iar judetul Alba nu are contracte incheiate de peste 18 luni. Prin urmare animalele care trebuiau sa fie supuse actiunilor de depistare a bolilor sunt comercializate fara documente si fara sa se cunoasca daca sunt sau nu bolnave. Animalele nu pot fi identificate si ca atare ele se vand fara sa se cunoasca trasabilitatea lor", sustin reprezentantii CMVR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, reprezentantii Colegiului Medicilor Veterinari din Romania afirma ca, la aceasta data, ANSVSA nu a realizat platile aferente lunilor ianuarie-martie 2021 catre medicii veterinari de libera practica organizati in conditiile legii care detin contracte de concesiune/prestari servicii pentru realizarea actiunilor sanitar-veterinare prevazute in programul aprobat prin HG 1156/2013, care vizeaza aprobarea actiunilor sanitar-veterinare cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om.
 
In plus, nu au fost realizate platile aferente lunilor ianuarie-martie 2021, conform Legii 236/2019. "Ca urmare a neachitarii platilor restante medicii veterinari din mediul rural sunt in pragul disperarii, al falimentului, intrucat au de platit impozite si taxe lunare catre stat, au de platit salarii, chirii, utilitati, credite la banci", se mentioneaza in comunicat.
 
Colegiul Medicilor Veterinari a solicitat premierului sa analizeze "cele doua situatii foarte grave si sa dispuna masurile necesare pentru corectarea lor in regim de urgenta".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016