
"Nu putem vota acest buget decât cu amendamentul propus, adică cu o majorare de 2,1 miliarde lei, necesară în principal pentru a permite negocierea înlocuirii ajutoarelor de stat ce nu mai pot fi acordate din acest an", a declarat Victor Surdu, membru în Comisia pentru agricultură.
Atât membrii Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi servicii specifice din cadrul Camerei Deputaţilor, cât şi membrii Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală au susţinut această majorare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Potrivit proiectului de buget al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru 2010 suma totală propusă este de 9,087 miliarde lei, respectiv 1,69% din PIB, din care 5,43 miliarde lei reprezintă fonduri din bugetul de stat restul fiind asigurat din resurse externe. Din total, circa 2 miliarde de lei sunt destinate pentru acordarea ajutoarelor de stat, însă 1,8 miliarde lei reprezintă sume restante pentru anul 2009", a mai spus Dumitru.
Ministrul agriculturii a declarat marţi, în cadrul discuţiilor din comisiile parlamentare pentru agricultură reunite pentru dezbaterea bugetului, că bugetul MADR pentru anul 2010 asigură resurse puţine pentru înlocuirea ajutoarelor de stat, ce nu mai pot fi acordate începând cu acest an. "Este un buget care se încadrează în restricţiile bugetare fixate de Ministerul de Finanţe în contextul crizei economice. Dorinţele mele ar fi fost să dispunem de un buget substanţial pentru a duce la îndeplinire obiectivele din programul de guvernare. În 2010 vom putea achita datoriile aferente anului trecut, vom putea asigura cofinanţarea programelor europene, dar vom avea puţine resurse pentru a înlocui formele de ajutor de stat care au încetat la sfârşitul anului 2009 (subvenţiile pentru porc, pui, legume - n.r.)", a spus Mihail Dumitru la Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi servicii specifice, în cadrul auderilor pe tema bugetului pe acest an.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News