Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Microcredite pentru fermieri acordate de Federatia Nationala Pro Agro

Acestea vor putea fi accesate incepand de anul viitor si vor putea fi in cuantum de maxim 50.000 de euro.
Potrivit lui Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, microcreditele agricole fac parte din proiectele pe care organizatia pe care o conduce le pregateste pentru anul viitor.
Astfel, zilele trecute, acesta a anuntat ca membrii Pro Agro si numai vor putea accesa imprumuturi de cel mult 50.000 de euro si vor putea apela la specialisti care sa le pre-evalueze dosarele pentru credite bancare pentru agricultura.
„Anul 2015, dincolo de un fond mutual functional, am dori sa aduca pentru membrii nostri si nu numai, Fondul de microcreditare Pro Agro care va adresa microcredite de cel mult 50.000 de euro fermierilor dispusi sa treaca de la agricultura de semi-subzistenta la cea comerciala. Ne gandim sa constituim 1.000 de ferme cu credite de cate 50.000 de euro de fiecare proiect – asta inseamna undeva la 120-130 de hectare care pot veni din comasare, modele replicabile in fiecare judet. Rezulta undeva in jur de 25-30 de ferme pe judet. E bine ca oamenii sa aiba modele replicabile pentru ca abia atunci inteleg unde trebuie sa ajunga si acest lucru vrem sa il facem pentru fermierii romani in cursul anului 2015”, a declarat Jurconi.
Pentru ca oamenii sa aiba acces la finantarile pentru sectorul agricol, Federatia Nationala Pro Agro a anuntat ca pregateste inclusiv un departament specializat care sa ofere consultanta fermierilor si sa analizeze dosarele acestora inainte ca ele sa fie depuse la banca sau la orice alta instittie implicata in credite agricole pentru agricultura.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Am discutat si cu membrii nostri ca avem nevoie de o structura care sa treaca prin filtrul ei aplicatiile in vederea creditarii pe are fermierii le fac la banci. Se pierd foarte multe luni de zile pe dosare de creditare. Vom infiinta un departament specializat in cadrul Federatiei si sunt convins ca si Camerele Agricole in formare pot avea un rol esential in servicii de consultanta delegate din atributiile MADR. Pre-evaluarea in vederea creditarii, a accesului la credite sau microcredite poate fi o competeneta delegata a Camerelor Agricole.
Noi luam initiativa si spunem Camerelor Agricole si altora: haideti sa facem o structura bazata pe expertiza noastra, cu oameni din banci – care pot veni alaturi de noi, si care sa pre-evalueze proiectele care merg in creditarea la banci de asa maniera incat timpul de aplicatie sa se restranga, iar Fondul deGarantare a Creditului Rural sa nu mai aiba de facut decat sa bifeze niste concluzii asupra carora noi am fi cazut, de fapt, deja. Doar asa putem vorbi de ferme de familie in Romania din 2015 si incolo”, a mai spus Jurconi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
- » APIA: Peste 760.000 de fermieri vor primi subventiile
- » Vin banii de la APIA! Platile, gata pentru peste 602.000 fermieri
- » MADR: Producatorii romani, scutiti de taxe de raft ascunse
- » Oros, MADR: Peste 40% din fermele din Romania nu vor rezista, daca nu se asociaza
Ultima ora
- » Avertisment ANSVSA cu privire la folosirea produselor medicinale veterinare cu ivermectina pe oameni
- » Magazinele din Cehia, obligate sa vanda minim 73% produse autohtone pana in 2028
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
Comentarii
0 comentarii