Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa: Mieii noştri, sacrificaţi în Bulgaria


Din cauza lipsei abatoarelor şi a tarifelor mari, tot mai mulţi fermieri preferă să-şi sacrifice mieii în Bulgaria. Carnea se întoarce ca marfă de import mai scumpă, în unele cazuri şi cu 20%. În pragul sărbătorilor Pascale, mieii noştri sunt mânaţi de către fermieri peste Dunăre, în Bulgaria, ca să fie sacrificaţi şi sunt întorşi de către aceştia înapoi, în pieţele şi magazinele din ţară, ca marfă de import mai scumpă, în unele cazuri şi cu 20%.
Asta din cauză că ţara noastră nu are suficiente abatoare, iar tariflele sunt mari, spun crescătorii de animale şi reprezentanţii instituţiilor statului. Astfel, un fermier plăteşte, pentru sacrificarea unui miel, în medie, circa 8-12 lei, după ce parcurge, în unele cazuri şi distanţe de 100 de km până la cel mai apropriat abator, având costuri de transport ridicate. Iar asta în cazul fericit în care este primit de patronul abatorului, mulţi dintre fermieri reclamând faptul că aceştia sunt destul de "selectivi" şi că s-au trezit că, fie trebuie să aştepte la cozi interminabile (alte costuri), fie au fost refuzaţi la poarta centrului pentru că au un număr prea mic de animale pe care doresc să le sacrifice.

Gheorghe Benu, directorul general adjunct al APIA, a ridicat această problemă, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinând că ţara noas-tră nu va avea un deficit de miei anul aceasta, problema fiind cea a lipsei centrelor de sacrificare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Bursa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016