Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mierea Manuka - oportunitate pentru sanatate sau pentru afaceri?
Mierea Manuka si-a castigat popularitatea in toata lumea gratie proprietatilor sale unice. A fost chiar denumita "minunea din stup"!
Mierea Manuka sau mierea de Manuka este extrasa din florile care poarta acelasi nume, insa ele sunt cunoscute stiintific drept Leptospermum scoparium. Mai exact, este vorba despre un arbust care s-a dezvoltat cu precadere in Noua Zeelanda si pe care albinele il "iubesc". In timp, oamenii au descoperit ca mierea din aceste flori a fost mai utila, mai gustoasa si, in cele din urma, mai sanatoasa pentru consum avand o serie de avantaje fata de celelalte existente pe piata.
Florile arbustului au fost utilizate si de oameni in forma lor naturala pentru a trata afectiuni comune precum cele ale gatului sau durerile de stomac. Nu este, asadar, de mirare ca odata ce albinele l-au ales, oamenii s-au indragostit de mierea de Manuka rezultata din munca zburatoarelor.
Una dintre componentele care ii confera mierii de Manuka proprietatile terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitatile antibiotice ale mierii, in general. Un alt compus care se gaseste si el in mai multe tipuri de miere, insa in cantitati mai mari in mierea de Manuka, este o enzima numita metilglioxal (MG), care ii confera proprietati antibacteriene. Acesta este obtinut dintr-un alt compus care se gaseste in concentratie mare in nectarul florilor de manuka.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ceea ce diferentiaza mierea de Manuka terapeutica de alte tipuri de miere este factorul unic UMF, care indica in ce concentratie se regasesc metilglioxalul (MG) si alti compusi activi, despre care se crede ca difera in functie de diversi factori de mediu, precum solul in care a crescut arbustul manuka. De aceea, in comert se poate gasi si miere de Manuka fara actiune terapeutica.
Mierea de Manuka in 2022
Mierea de Manuka este utila atat pentru consum, cat si pentru pornirea unei afaceri. Lumea este din ce in ce mai concentrata asupra aspectelor care tin de sanatatea personala si aleg produse ca acestea.
Faima de care s-a bucurat acest produs a ajuns pana in Romania, unde exista o multitudine de clienti. Este un moment propice sa cumperi miere de Manuka, mai ales acum cand studiile au aratat ca prin folosirea controlata a acesteia se poate trata sinuzita sau anumite afectiuni precum gingivita.
Prin urmare, nu este de mirare ca mai multi apicultori romani s-au intrecut in a crea o solutie autohtona care sa aiba aceleasi calitati. S-a gasit la noi o solutie antibacteriana si cercetarile continua, insa acum mierea Manuka ramane cea mai buna varianta pentru cei care tin la sanatatea lor si vor tratamente naturiste pentru afectiuni care n-au nevoie de un specialist.
In prezent, mierea de Manuka este disponibila in multe forme diferite. Pe langa faptul ca este un ingredient adaugat in creme si remedii din plante medicinale, poti gasi mierea de Manuka si in mastile faciale si in unele produse de ingrijire a pielii. Ea este folosita in scop medicinal si combinata cu alte plante medicinale si alte ierburi pentru a incuraja vindecarea.
Ceea ce face ca mierea de Manuka sa fie diferita este profilul ei nutritional extraordinar. Mierea obisnuita este deja cunoscuta pentru valorile ei nutritionale si pentru faptul ca ajuta sistemul imunitar. In general insa, mierea de Manuka se distinge de alte tipuri de miere, pentru ca este o sursa bogata de: aminoacizi, vitaminele din complexul B (cum ar fi B6, tiamina, niacina, riboflavina, acidul pantotenic), calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu si zinc.
Poti cumpara si tu miere Manuka dand click AICI!
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.36 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News