Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mierea românească se vinde mai bine la export decât în România
Mierea românească se vinde mai bine la export decât în România. Şi asta pentru că drumul
în ţări precum Japonia, Germania sau SUA nu se face în borcane, ci în butoaie de tablă de 300 de kilograme. Din aceste ţări, mierea este amestecată, ambalată şi reexportată, până i se pierde urma ca produs românesc.
Directorul economic al Complexului Apicol Veceslav Harnaj, Constantin Popa, ne-a explicat că mierea trece printr-un proces numit cupajare, prin care un procent de 20-30% din cea din Sud-Estul Europei este amestecat cu miere provenind din China sau Argentina, de o calitate inferioară ca gust şi proprietăţi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Anul trecut,vânzările de miere ale procesatorului Complex Apicol Veceslav Harnaj s-au ridicat la 2,3 miliarde de lei vechi.
Înfiinţat în 1965, ca o societate care să producă echipamente şi utilaje necesare creşteri albinelor, Complexul Apicol prelucrează azi mierea, realizând şi o serie de produse din şi pe bază de miere, cum ar fi produsele
cosmetice.
În ceea ce priveşte componenţa acţionariatului, Constantin Popa spune că 80% din Complex este deţinut de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACAR), iar restul de societăţi comerciale, producătoare sau procesatoare de miere.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News