Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mierea, vinul si carnea sunt pe lista pentru export in China
China va importa din Romania miere de albine, vin si carne de bovine, iar MADR vrea sa ajute producatorii romani.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ministrul roman al Agriculturii, Petre Daea, a primit miercuri o delegatie a Republicii Populare Chineze condusa de doamna Jiang Yu, ambasadorul Chinei in Romania, intalnire la care a participat si Roxana Zarma, directorul general al Directiei generale Afaceri europene si Relatii internationale.
"Principalele teme au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare in China, deschiderea pietei chineze pentru produsele romanesti, cum ar fi mierea, vinul, floarea soarelui, carnea de bovine si identificarea unor solutii pentru transportul marfurilor, consolidarea cooperarii pentru transferul de tehnologie si a investitiilor chinezesti in Romania, precum si stimularea schimburilor comerciale", se arata in comunicat MADR.
Ambasadorul Chinei a precizat ca agricultura reprezinta unul din domeniile importante de colaborare bilaterala dintre cele doua tari, adaugand ca se doreste o mai buna prezenta a produselor agroalimentare romanesti pe piata din China, la expozitiile si targurile de profil. Ea a mentionat ca apreciaza competitivitatea produselor romanesti si ca exista deschidere pentru piata chineza, cu respectarea criteriilor privind calitatea si cantitatea, subliniaza MADR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cadrul intalnirii, Jiang Yu a prezentat existenta unui plan ambitios pentru transportul marfurilor din Romania folosind trenul expres dintre China si Uniunea Europeana, prin portul Pireu.
De asemenea, au fost expuse avantajele tehnologice de care beneficiaza agricultura chineza, privind sistemele de irigatii si utilajele agricole, iar partea chineza si-a manifestat interesul pentru consolidarea cooperarii in tehnologia si industria agricola in vederea obtinerii unor avantaje mutuale, un model in acest sens fiind Parcul Stiintific si Tehnologic pentru Agricultura China-Romania.
"Ambasadorul Jiang Yu si-a exprimat convingerea ca Ministerul Agriculturii va continua sa creeze un mediu favorabil pentru transferul de tehnologie si investitii din partea intreprinderilor chineze", spun reprezentantii MADR.
La randul sau, ministrul Daea a remarcat indelungata traditie a relatiilor de cooperare dintre Romania si China, amintind actiuni concrete, respectiv schimburi tehnologice importante, in domeniul viticulturii si al aviculturii intre Romania si China, care au apropiat interesele celor doua state.
Ministrul a propus ca in perioada urmatoare sa fie organizata o intalnire intre directorul general al Casei de Comert Agroalimentar Unirea si echipe de specialisti chinezi, in vederea stabilirii elementelor si a posibilitatilor concrete privind exportul de vin, dar si al altor produse autohtone, precum si discutarea importantelor aspecte conexe: oferta de export, structura acesteia si cantitatea, modalitatile de transport, conditiile fito-sanitare, de sanatate si calitate pe care trebuie sa le indeplineasca produsele solicitate.
Totodata, Daea a apreciat oportunitatea realizarii transferului de informatii privind realizarea schimbului tehnologic in domeniul irigatiilor, in cazul in care exista interes investitional din partea intreprinzatorilor chinezi in acest sector in Romania, intrucat, desi statul roman aloca sume importante pentru investitii, sunt multe alte obiective care ar putea fi abordate.
Potrivit datelor INS, prelucrate de MADR, in anul 2018, Romania a exportat in China o cantitate de 3.112,91 tone de produse agroalimentare, in valoare de 8,173 milioane de euro, dar a importat 28.018,77 tone de alimente in valoare de 47,464 milioane euro. Vinurile, laptele, carnea de porc proaspata sau refrigerata, fructele, produsele de patiserie si de brutarie si ciocolata au fost printre cele mai exportate produse romanesti pe piata chineza, in timp ce importurile din China au vizat intestine si stomacuri de animale, fileuri de peste, tutunuri brute si neprelucrate, tomate preparate sau conservate, seve si extracte vegetale si uleiul de origine vegetala, citrice proaspete legume uscate, piper.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News