Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihai Tanasescu, reprezentant al Romaniei la FMI: statul trebuie sa decida "ce are de gand" cu agricultura


Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat miercuri ca agricultura ar trebui situata pe un loc important in ceea ce priveste dezvoltarea economiei in anii care urmeaza, iar statul ar trebui "sa defineasca foarte clar ce are de gand cu acest sector".



"Cred ca a pune agricultura pe un loc important in dezvoltarea economiei romanesti in anii care urmeaza trebuie sa dea de gandit tuturor, si celor care au acest spirit anteprenorial, dar in primul rand statului, care trebuie sa defineasca foarte clar ce are gand cu acest sector", a mentionat Tanasescu.
Acesta considera ca in acest sector se pot dezvolta intreprinderi mici si mijlocii (IMM).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"In prezent, in Romania, sunt foarte multe sectoare de activitate care sunt total neexploatate. Cred cu tarie ca agricultura in Romania reprezinta un sector care poate aduce multa valoare adaugata acestei tari. Sectorul agricol este total neexploatat. Formarea de intreprinderi mici si mijlocii in acest domeniu trebuie sa aiba o linie bine conturata din punct de vedere al politicilor publice", a mai spus Tanasescu.

Romania ramane in recesiune pana in vara
Tanasescu a declarat miercuri la The Money Channel ca Romania va ramane probabil in recesiune si in primul trimestru, urmand ca trendul sa fie schimbat din al doilea trimestru al acestui an.

"Romania nu se afla intr-o recuperare completa in primul trimestru. Gasim tot minusul acela in fata. Recesiunea probabil ca va continua si in primul trimestru. Este clar ca, din trimestrul al doilea, din trimestrul al treilea, acest trend se va schimba, iar pe ansamblu anului 2011, economia romaneasca va avea o tendinta crescatoare. Cresterea porneste de la o baza joasa, dar fara ca motoarele respective sa produca, sa se miste, sa creeze valoare adaugata nu ar exista nici acest plus", a spus Tanasescu.

Acesta a mentionat insa ca nu mai exista riscuri majore in ceea ce priveste economia romaneasca.

"Riscurile interne de a derapa cred ca au fost stopate prin legislatia care a fost aprobata. Sigur, exista riscuri externe potentiale", a mai spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat ca economia romaneasca are nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta.

"Cred ca este crucial sa intelegem ca atragerea fondurilor europene reprezinta cea mai importanta valoare pe care o are Romania in momentul de fata. Putem sa ne asteptam in 2012, daca acest demers este unul corect de atragere a fondurilor europene, la o crestere economica intre 4 si 4,5%", a mai spus Tanasescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016